Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Гостьова лекція доцентки Анісімової Олени Едуардівни

Здобувачі НН ІПП долучились до гостьової лекції доцентки Анісімової Олени Едуардівни.

Сьогодні здобувачі НН ІПП спеціальності 012 «Дошкільна освіта» (кафедра розвитку дитини раннього і дошкільного віку) мали можливість долучитись до гостьової лекції доцентки Олени Едуардівни Анісімової з теми: «Використання педагогічної концепції Ф. Фребеля у підготовці вихователів дошкільних закладів».

Олена Едуардівна працює на кафедрі педагогіки дошкільної та початкової освіти Херсонського державного університету, який має давню історію та традиції. Тема дисертаційного дослідження Олени Едуардівни також присвячена ідеям якісної підготовки майбутніх вихователів ЗДО з використанням ідей Ф. Фребеля, вона є координатором Освітнього-центру Фрідріха Фребеля (м. Херсон).

У межах гостьової лекції Олена Едуардівна розповіла про мету та принципи Фребельпедагогіки, ідеї професійної підготовки вихователів у межах концепції Ф.Фребеля, традиції співпраці кафедри з Німецьким центром дослідження ідей Ф.Фребеля «Фребельсемінар»(м. Кассель) тощо.

До обговорення та дискусії активно долучились викладачі, здобувачі магістратури, які цікавились досвідом міжнародного обміну, специфікою використання методу Ф.Фребеля з дітьми раннього і дошкільного віку.

Дякуємо Олені Едуардівні за цікаву лекцію та позитивні враження! Разом до перемоги.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024