Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Дні науки на кафедрі педагогіки

На кафедрі педагогіки тривають Дні науки.

На кафедрі педагогіки навчально-наукового інституту педагогіки і психології на час дії карантину наукову роботу зі студентською молоддю було визнано пріоритетною. До загальноуніверситетських Днів науки викладачами кафедри було проведено низку заходів,  серед яких онлайн-конференція ,,Школа онлайн: український форматˮ, віртуальна дискусія ,,Трендспоттинг в освіті: проблеми та перспективиˮ, круглий стіл ,,Особливості реалізації концептуальних засад Нової української школи: науково-практичний майданчик майбутнього вчителяˮ і конкурс педагогічних есе.  

Під керівництвом членів Української асоціації дослідників освіти, доцентів кафедри Оксани Алексєєвої та Інни Курліщук студенти начально-наукового інституту фізичного виховання і спорту Лілія Семиволос (2 курс, спеціальність ,,Фізична культура і спорт. Спортˮ), Анастасія Трощенко та Олексій Дудковський (3 курс, спеціальність ,,Середня освіта. Фізична культураˮ) взяли участь у національному етапі міжнародного  конкурсу  есе ,,Дивимось у майбутнє: спільні цінності, спільні мріїˮ, в якому мали можливість  висловити  свої  ідеї  щодо  сутності  і цінностей  Європейського  Союзу  та  перспектив  європейського майбутнього.

Організаторами конкурсу, що проходить у рамках проєкту ENACTED –  ,,Європейський  Союз  та  його  сусіди. Мережа для активізації участі ЄС на східних кордонахˮ (2017-2025), виступають Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, ГО ,,Квадрівіумˮ, ГО ,,Сприяння міжкультурному співробітництвуˮ, факультет міжнародних відносин, політології та  соціології Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова та Департамент  комунікацій  Чернівецької  облдержадміністрації.

Конкурс проходитиме у два етапи: національний відбір та міжнародний. Три найкращі роботи будуть перекладені англійською та презентовані на другому етапі, міжнародному, де візьмуть участь студенти з Білорусі, Румунії, Польщі та інших країн-партнерів проєкту.

Наразі експертне оцінювання есе триває. А ми вболіваємо за наших конкурсантів і тримаємо кулачки!

За матеріалами кафедри педагогіки НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024