Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Віртуальна дискусія

Кафедра педагогіки НН ІПП провела віртуальну дискусію ,,Трендспоттинг в освіті: проблеми та перспективиˮ.

З 25 квітня по 6 травня кафедрою педагогіки було проведено віртуальну дискусію ,,Трендспоттинг в освіті: проблеми та перспективиˮ, в якій взяли активну участь здобувачі вищої освіти магістратури спеціальності ,,Освітні, педагогічні наукиˮ та викладачі кафедри. Віртуальна дискусія вперше була організована ще у 2016 році і з тих пір стала традиційним заходом в межах загальноуніверситетських Днів науки.

Питання трендів в освіті – це питання вектору її глобального розвитку. Чи можна сьогодні спокійно жити без їх вивчення й використання? Напевно, що ні, бо, не звертаючи уваги на тренди моди, люди стають не просто немодними, а старомодними; не помічаючи трендів в економіці, не можуть з розумом розпоряджатися своїми фінансами і стають  бідними і хворими; а не вникаючи в освітні тренди втрачають усе – державність, націю, власну особистість. Саме до такого висновку прийшли учасники цьогорічної віртуальної дискусії.

Обговорюючи сучасні освітні тренди, майбутні магістри з освітніх, педагогічних наук особливу увагу звернули на такі: глобалізація освітнього простору, активне використання мобільних і дистанційних технологій у навчанні, масштабне упровадження технологій МООС (масових відкритих онлайн-курсів), персоналізованість освіти, інтегрування найкращого досвіду в сфері освіти інших країн, активне використання авторських та експериментальних методик, важливість soft skills для сучасних фахівців, і зокрема, вміння працювати в команді тощо.

За інформацією кафедри педагогіки

НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024