Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Школа онлайн: український формат

23 квітня відбулася звітна онлайн конференція на тему ,,Школа онлайн: український форматˮ.

Конференція проводилась за результатами проходження педагогічної (навчально-виховної) практики студентами другого курсу навчально-наукового інституту фізичного виховання і спорту спеціальності ,,Середня освіта. Фізична культураˮ (керівник практики – кандидат педагогічних наук, доцент  кафедри педагогіки Інна Курліщук).

Цього року з метою запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 практика була організована дистанційно.

З урахуванням вимог карантину і тимчасового переходу української середньої школи в онлайновий режим роботи, кафедрою педагогіки були розроблені завдання для практики студентів спрямовані на вивчення особливостей організації навчально-виховного процесу загальноосвітніх навчальних закладів, зокрема в онлайн середовищі,  планування та проведення уроків фізичної культури та позакласних виховних заходів; у тому числі, студентам було запропоновано провести моніторинг сайтів освітніх закладів свого регіону.

Своїми враженнями і результатами роботи майбутні вчителі фізичної культури активно ділилися під час захисту творчих звітів з практики. Так, проведений студентами моніторинг засвідчив високий рівень уваги керівництва шкіл  до наповнення контенту сайтів навчальних закладів. Водночас студенти виявили як ,,перемогиˮ, так і ,,поразкиˮ в організації онлайнового навчання. Підкреслюючи, що, особисто для них, такий ,,челенджˮ був безсумнівно корисним і надав досвід не лише звичної офлайнової педагогічної діяльності, а й онлайнової, роль якої у майбутньому буде лише зростати.

Керівник практики висловила свої враження щодо роботи студентів-практикантів, особливо виділивши змістовність підготовлених Микитою Антоненковим, Лілією Більченко,  Іваном Боярчуком та Ігорем Хмеликом презентацій звітів.

Наприкінці конференції студентам були оголошені оцінки.

За матеріалами кафедри педагогіки НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024