Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

День відкритих дверей

Команда Луганського національного університету імені Тараса Шевченка провела День відкритих дверей для мешканців Лубенської громади.

27 травня у стінах кінотеатру «Київська Русь» зібралися випускники шкіл, їх батьки,  освітяни, викладачі та студенти університету, де всім була представлена команда Луганського національного університету імені Тараса Шевченка: голова вченої ради Віталій Курило, ректор університету Олена Караман, проректор з науково-педагогічної роботи Ярослава Юрків, голова первинної профспілкової організації Володимир Мороз, відповідальний секретар приймальної комісії Вікторія Володавчик, директори інститутів, директори коледжів, декани факультетів, заступники підрозділів університету, викладачі.

Перед заходом у фойє приміщення проходила реєстрація майбутніх студентів і кожен інститут, коледж, факультет за окремими столами презентували свої освітні послуги та роздавали рекламно-інформаційну літературу для ознайомлення.

Розпочався захід із гімна України та вступного слова Голови вченої ради Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, академіка Національної академії педагогічних наук України, доктора педагогічних наук, професора – Курила Віталія Семеновича.

Віталій Семенович привітав випускників, батьків і всіх присутніх. Презентував ЛНУ імені Тараса Шевченка, нагадав про 102-річний вік університету та наголосив, що тепер заклад і його команда творить нову історію і нові традиції тепер уже на теренах Полтавщини. Звернувся до майбутніх студентів: «Ви не помилитесь, якщо прийдете до нашого університету. Вчитися у нас важко, але ми даємо якісну освіту, а наші викладачі сучасні, висококваліфіковані, мають високі рейтинги і наукові ступені. Наш бренд звучить: «Наша освіта – гарантія вашого успіху!» І це насправді так і є». На закінчення своєї промови Віталій Семенович щиро запросив усіх бажаючих на навчання до Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

До слова запросили ректорку Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, доктора педагогічних наук, професора – Караман Олену Леонідівну.

Олена Караман також сердечно привітала всіх присутніх і коротко розповіла про університет, як велику родину викладачів, співробітників та студентів.  Підкреслила, що справжньою гордістю ЛНУ імені Тараса Шевченка є 2,5 тисячі героїв, які служать в Збройних силах України.

Олена Леонідівна акцентувала на тому, що Сьогодні Луганський національний університет імені Тараса Шевченка — це великий навчально-науково-виробничий комплекс, у складі якого діють 8 інститутів, 3 факультети і 6 коледжів. Базовий навчальний заклад здійснює підготовку кваліфікованих фахівців за всіма освітніми (освітньо-науковими) рівнями та науковими ступенями – бакалавр, магістр, доктор філософії, доктор наук, підвищення кваліфікації. 6 фахових коледжів випускають фахових молодших бакалаврів, а ВП «Регіональний центр професійної освіти ЛНУ імені Тараса Шевченка» готує кваліфікованих робітників.

Навчальний процес у базовому навчальному закладі забезпечують понад 1000 педагогів — кандидати, доктори наук, професори, академіки українських і закордонних академій наук. Створені всі умови для навчання всім категоріям населення. Також ректорка нагадала, що перевагою університету є змішана форма навчання: очна, дистанційна.

Під кінець виступу вчергове запросила всіх до ВУЗу та подякувала всім, хто прийшов.

Щоб ближче познайомити присутніх з інститутами, факультетами та спеціальностями університету, переглянули на великому екрані презентаційний відеоролик університету.

Відомо, що зі студентства формується українська національна еліта, велична українська нація, тому до слова запросили голову первинної профспілкової організації викладачів і студентів Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидата педагогічних наук, доцента – Мороза Володимира Петровича.

Володимир Мороз зазначив, що важливою складовою навчально-виховного процесу в університеті є система студентського самоврядування. Ураховуючи суспільно-політичну ситуацію, що склалася в Україні, усе більшої актуальності набуває виховання в молодого покоління почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі зміцнення країни, активної громадянської позиції тощо. Володимир Петрович розповів про активне життя студентів, про їх участь у всіх заходах університету та міста взагалому. Флешмоби, участь у тренінгах, волонтерських акціях – далеко не повний перелік того, чим займається молодь. Він  привітав молодь Лубенщини та всієї України, яка у 2022 році поповнила лави студентства ЛНУ імені Тараса Шевченка та розповів, що студенти вже роблять перші успіхи в навчанні, науці, спорті, мистецтві, соціокультурній діяльності.

Завершив свою промову Голова первинної профспілкової організації словами: «Найголовніші люди в університеті – це студенти!», запросивши майбутніх абітурієнтів приєднатися до шевченківської родини.

Про непосидюче і енергійне життя першокурсників університету розповіло відео, яке презентували всім присутнім.

На заході всім оголосили, що вступна кампанія – 2023 року розпочалася і з правилами та умовами прийому до університету гостей ознайомила відповідальний секретар приймальної комісії, кандидат педагогічних наук, доцент – Володавчик Вікторія Сергіївна.

Вікторія Володавчик нагадала, що реєстрація особистих електронних кабінетів розпочнеться з 1 липня 2023 року, повідомила адресу приймальної комісії та надала контакти для зворотнього зв’язку із вступниками.

Під кінець заходу провели невелику прес-конференцію, на якій присутні задавали будь-які питання членам президії, представникам університету, а вони радо на них відповідали. Питання були різнобічними: про спеціальності, правила прийому, освітній процес, дозвілля.

По завершенню прес-конференції в холі всіх чекав чай та неформальне спілкування з викладачами і студентами. Бажаючі отримали всю необхідну інформацію від фахівців університету.

На закриття урочистого заходу і на честь всіх гостей пролунав Гімн Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Чекаємо вас у нашому університеті, адже наша освіта – гарантія вашого успіху!  Разом ми збудуємо сильну незалежну державу!

До зустрічі в Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка!

Відділ маркетингу ЛНУ преса.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024