Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Всеукраїнська студентська науково-практична конференція

Кафедра філологічних дисциплін взяла участь у Всеукраїнській студентській науково-практичній конференції «Актуальні проблеми сучасної філології та лінгводидактики».

18 травня 2023 року за ініціативи історико-філологічного факультету (кафедра української мови та літератури)  студентського наукового товариства «Пошук» Приватного вищого навчального закладу «Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука» відбулася Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Актуальні проблеми сучасної філології та лінгводидактики», метою якої стало обговорення наукових, дискусійних питань сучасної філології та лінгводидактики, залучення студентів до науково-практичної діяльності, заохочення всіх представників академічної громади до виконання наукових досліджень на засадах академічної доброчесності.

Кафедра філологічних дисциплін Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» стала співорганізатором заходу. До її участі викладачами було підготовлено 14 доповідей здобувачів освіти спеціальностей «Початкова освіта. Українська мова та література», «Початкова освіта», «Дошкільна освіта» 1 (бакалаврського) та 2 (магістерського) рівнів. З вітальним словом до учасників конференції звернулася заступниця директора з наукової роботи навчально-наукового інституту педагогіки і психології ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», побажала продуктивної роботи, цікавої дискусії, збагачення новими ідеями.

У ході роботи конференції було обговорено актуальні проблеми: мова як чинник ідентифікації нації; проблеми і перспективи сучасної лінгвістики; художня література: текст, контекст, інтертекст; література для дітей: проблемно-тематичний та жанрово-стильовий аспекти; актуальні тенденції лінгводидактики; сучасні проблеми методики навчання української та зарубіжної літератури у закладах середньої освіти.

Ми пишаємося співпрацею наших колективів, спільними науковими і творчими проєктами, обміном досвідом роботи, тісними контактами наших здобувачів освіти й викладачів. Висловлюємо надію, що наша співпраця щодалі буде продуктивнішою, а наші колективи – надійними партнерами, у такому важливому сьогодні науковому і творчому полі!

 

За інформацією НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024