Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Cучасна україночка в НН ІПП

З нагоди Всесвітнього дня вишиванки  здобувачі освіти та викладачі НН ІПП організували конкурс фотографій «Сучасна україночка – 2023»

В конкурсі взяли участь здобувачки вищої освіти різних курсів і спеціальностей навчально-наукового інституту педагогіки і психології ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса. Світлини, подані на конкурс, – це портрети дівчат у національному одязі різних регіонів України, оздобленому вишитими орнаментами. Фотографії засвідчили, що  вишиванки мають багату  палітру кольорів, а вишивка кожного регіону унікальна і самобутня.

Історики стверджують, що українці споконвіку вишивали  сорочки, «зачаровуючи» їх на здоров’я, удачу або любов. Вишиванка є одним із найяскравіших символів української національної та громадянської свідомості. У воєнний час вишита  сорочка ‒ це не просто елемент гардеробу, а й потужний оберіг.

Сьогодні українська молодь усвідомлює, що вишиванка – не просто красивий одяг, а й вияв національної позиції. А відтак, це свято символізує не тільки духовність, унікальність та патріотизм, а й національно-культурну ідентичність кожного з нас.

Бережімо вишиванку – символ віри, надії,  любові, сміливості,  боротьби і єднання.

 

За інформацією НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024