Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Cтудентська науково-практична інтернет-конференція

17 травня у ННІФВС на кафедрі Олімпійського та професійного спорту відбулась IV Регіональна студентська науково-практична інтернет-конференція «Фізична культура і спорт: сучасні аспекти та тенденції розвитку».

Організатори конференції: Олена Шинкарьова, доктор філософії, доцент кафедри Олімпійського та професійного спорту; Олена Павлюк, к.п.н., доцент кафедри Олімпійського та професійного спорту.

З вітальним словом до учасників звернулись Олександр Дубовой, к.п.н, доцент, Майстер спорту України Міжнародного класу з богатирського багатоборства, директор навчально-наукового інституту фізичного виховання і спорту; Сергій Шинкарьов, к.б.н., доцент, завідувач кафедри Олімпійського та професійного спорту; Олена Отравенко, к.п.н., доцент кафедри теорії та методики фізичного виховання; Олена Шинкарьова, доктор філософії, доцент кафедри Олімпійського та професійного спорту.

У конференції прийняли участь здобувачі вищої освіти 1‑4 курсів першого (бакалаврського) рівня та 1 курсу другого (магістерського) рівня.

На пленарному засіданні були представлені цікаві доповіді: «Особливості розвитку важкої атлетики в світі» (Марк Лєванзов); «Історичні етапи розвитку та становлення баскетболу в Україні» (Олександр Монастирський); «Техніка виконання вправ з важкої атлетики» (Іван Акімов); «Кросфіт – сучасна фітнес-технологія для підвищення ефективності навчально-тренувального процесу» (Анна Романова); «Методичні аспекти розвитку швидкості реакції у юних спортсменів 8-10 років які займаються п’ятиборством» (Владислав Лосєв); «Особливості розвитку силових здібностей у юних пауерліфтерів на попередньому базовому етапі підготовки» (Антон Нескородєв); «Теоретичні аспекти технічної підготовки юних волейболістів в умовах ДЮСШ» (Валентина Васюра); «Використання спеціального обладнання та інвентарю в настільному тенісі» (Владислав Щуров); «Комп’ютерні та інформаційні технології в організації навчально-тренувального процесу» (Анастасія Перепеліцина); «Основні форми та види рекреаційної діяльності у сучасних умовах» (Вікторія Костенко); «Організація процесу фізичної підготовки в секціях вищої спортивної майстерності та рекреаційно-оздоровчих групах польського академічного спортивного товариства» (Софія Рубан).

Такі заходи дають нам новий імпульс для розвитку освітніх програм та підвищення ефективності наукових досліджень.

Оргкомітет конференції висловлює щиру подяку здобувачам вищої освіти та їх науковим керівникам. Бажаємо творчих звершень, плідної співпраці, корисних та яскравих доповідей! Мирного неба!

 

Навчально-науковий інститут фізичного виховання і спорту

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024