Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Тренінг «Soft skills як складова успіху»

Тренінг «Soft skills як складова успіху» від журналіста та телеведучого Костянтина Грубича

12 травня 2023 року відбулася зустріч викладачів та студентів факультету української філології та журналістики з журналістом та телевізійним ведучим Костянтином Грубичем, відомим за телепроєктами «Клас-юніор-бізнес», «Не всі вдома», «Смачна країна», «Знак якості», «Польова кухня з Костянтином Грубичем» і тижневиком «ТСН. Тиждень».

Організаторкою заходу виступила доцентка кафедри журналістики та видавничої справи Ольга Куцевська, яка й представила шановного гостя.

На початку спілкування пан Костянтин розповів про відданість професії журналіста, про високу відповідальність перед аудиторією, про необхідність дотримання журналістської етики й наголосив на вкрай потрібній спеціальності «Журналістика», особливо в умовах війни.

Спікер охоче відповідав на поставлені запитання. Вони стосувались: роботи журналіста й специфіки та виробництва щотижневих аналітичних телепрограм в умовах війни; пошуку тем до сюжетів; журналістських розслідувань; залаштунків ТБ та ін. Також медійник розповів про власні літературні вподобання, перерахувавши найулюбленіші твори сучасних авторів (Мар’яни Савки, Софії Андрухович, Сергія Осоки, Марії Матіос) та корифеїв української літератури (Миколи Зерова, Валеріана Підмогильного, Остапа Вишні, Миколи Куліша, Івана Котляревського, Івана Нечуя-Левицького).

Зустріч була надзвичайно цікавою та продуктивною. Здобувачі вищої освіти зазначають, що діалог із цікавими особистостями дає можливість переймати унікальний практичний досвід і систематизувати теоретичні знання, пізнавати світ й формувати себе, як успішну особистість.

Дякуємо Костянтину Грубичу за змістовну розмову та мотивацію для наших студентів-журналістів та філологів.

 

За інформацією ФУФЖ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024