Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Дні науки на факультеті природничих наук

27-28 квітня на факультеті природничих наук відбулася традиційна щорічна конференція «ФАКУЛЬТЕТ ПРИРОДНИЧИХ НАУК: ДНІ НАУКИ – 2023».

У заході в онлайн-форматі взяли участь науково-педагогічні працівники, науковці, здобувачі вищої освіти України та зарубіжжя (Литва, Молдова, США).

Конференція охоплювала широке коло актуальних питань з проблематики біологічних, природничих, сільськогосподарських наук та наук про землю, проблеми та перспективи розвитку рослинництва, екологічні проблеми та проблеми організації та змісту освіти у закладі вищої освіти.

Тематичні секції конференції були присвячені таким основним питанням:

  1. 1. Освіта: питання теорії та практики (природничі науки)
  2. 2. Аграрні науки та продовольство: проєкти, дослідження й перспективи
  3. 3. Біологія
  4. 4. Сучасні наукові проблеми: екологія, лісове та садово-паркове господарство
  5. 5. Хімія, медицина, біологія людини
  6. 6. Геологія, географія: сучасні проблеми науки та освітні технології.

З вітальним словом до учасників конференції звернулася Наталія МАЦАЙ – декан факультету природничих наук ЛНУ імені Тараса Шевченка, яка підкреслила особливу важливість проведення заходу для вирішення актуальних теоретичних і практичних питань у галузях біології, природничих та аграрних наук, обґрунтування перспективних напрямів досліджень з метою їх подальшого розвитку, встановлення професійних контактів, заохочення молоді до наукового пошуку, а також побажала плідної роботи та цікавих наукових дискусій.

На пленарному засіданні конференції завідувачі кафедр факультету поділися результатами роботи наукових напрямів, які здійснюються на кафедрах.

Під час проведення секційних засідань активно брали участь здобувачі вищої освіти, які презентували результати власних досліджень, тому, за рішенням організаційного комітету кращі доповідачі відзначені грамотами.

Організатори конференції щиро вдячні всім учасникам за плідну співпрацю та активну участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції«Факультет природничих наук: Дні науки – 2023». За результатами роботи підготовлено електронний збірник матеріалів конференції.

 

За інформацією факультету природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024