Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Онлайн-зустріч із представниками НН ІПП

У Старобільському фаховому коледжі ЛНУ імені Тараса Шевченка відбулась онлайн-зустріч із представниками навчально-наукового інституту педагогіки та психології.

Під час надзвичайних ситуацій виникає широке коло проблем на рівні особистості. Як зберегти психічне здоров’я, які є дієві техніки саморегуляції, які методи психосоціальної підтримки в надзвичайних ситуаціях існують, з’ясовували із здобувачами освіти коледжу.

Так, 18 квітня у відокремленому структурному підрозділі «Старобільський фаховий коледж ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» відбулась онлайн-зустріч із представниками кафедр психології; спеціальної та інклюзивної освіти; а також центру психологічного відновлення та адаптації навчально-наукового інституту педагогіки та психології ЛНУ імені Тараса Шевченка.

«Шляхи збереження психічного здоров’я під час надзвичайної ситуації» – провідна тема зустрічі. Тетяна Пашко продемонструвала здобувачам освіти головні чинники впливу надзвичайної ситуації та види стресових реакцій. Психологічний стан та психічне здоров’я під час військових дій є вкрай важливими. Багато людей переживають виснаження, спустошення, втому, відчувають тривогу й паніку. Корисні поради, як опанувати себе в критичних ситуаціях, сформулювала Тетяна Федотова  та на практиці продемонструвала, як допомогти собі та близьким підтримувати здоровий психічний стан.

Ірина Макаренко наголосила на важливості психологічної підтримки осіб з особливими потребами в умовах надзвичайної ситуації. Створення умов для їх адаптації   сприятиме збереженню не лише їх психічного здоров’я, а й підтримці соціально-психологічного благополуччя суспільства нашої країни  загалом.

Отримані знання здобувачі освіти Старобільського фахового коледжу зможуть використовувати в подальшому у власному житті та у професійній діяльності.

Старобільський фаховий коледж ЛНУ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024