Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Зустріч з сучасним художником та кінематографістом

В навчально-науковому інституті культури і мистецтв відбулася зустріч з сучасним художником та кінематографістом Володимиром Колбасою.

У квітні на кафедрі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва відбулася зустріч магістрантів 1-го курсу навчання спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» з сучасним художником та кінематографістом Володимиром Колбасою.

Тема зустрічі «Цифрові наративи та віртуальна реальність в сучасному мистецтві». Автор продемонстрував проєкти, які створював з командою протягом 2022-2023-го років, зокрема виставку «Знешкодження», яка експонувалася в Центрі сучасного мистецтва JUMP (Полтава) та XR-фільм FRESH MEMORIES, який був представлений на фестивалі цифрового мистецтва.

Художники Вартан Маркар’ян, Володимир Колбаса, Вадим Махітка відзняли на півночі України знищену російську техніку й створили кілька інсталяцій, частина з яких — у доповненій реальності. Усі троє художників — полтавці. Після звільнення півночі від російських військ вони вирушили до Київської області, аби зафільмувати частину злочинів росіян і поділитися цим зі світом. Для цього обрали кілька нестандартних інструментів: як от mixedreaiity, камера обскура, 3D-зйомки тощо.

 

Інформаційний центр НН ІКМ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024