Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Дні науки на кафедрі східних мов

Кафедра східних мов підвела підсумки Днів науки-2023

У 2023 році Дні науки на кафедрі східних мов відзначалися протягом квітня.

05 квітня відбулося чергове засідання Науково-дискусійного гуртка майбутніх сходознавців під керівництвом к.пед.н., доц. Федічевої Н.В., в якому брали участь здобувачі освіти, що вивчають китайську та японську мови, а також викладачі кафедри.

З 10 квітня по 17 квітня на Факультеті іноземних мов проходили олімпіади з китайської, японської мов та перекладу. Щиро дякуємо всім учасникам за участь у олімпіадах, кожен крок у навчанні – це крок до успіху. З гордістю вітаємо наших переможців: Дерев’янко Д. (1 курс) та Єсакову С. (3 курс) з китайської мови; Ніжніченко В. (1 курс) та Саєнко Д. (2 курс), Птахину О. (3 курс) та Євтєєва В. (4 курс) з японської мови. Так тримати!

Щорічна міжнародна конференція кафедри східних мов відбулася 13 квітня в режимі онлайн на платформі Zoom. У конференції взяли участь науковці як із України, так і з Китаю, США, Польщі, Туреччини, Перу тощо. Викладачі та здобувачі освіти кафедри східних мов також брали активну участь та виступали із доповідями.

24 квітня відбулося засідання Молодіжного клубу східних культур на тему «Література країн Далекого Сходу». Максилевич М. (3 курс) підготувала доповідь та презентацію на тему «Специфіка танських сюжетних оповідань про надзвичайне», Жуйкова О. (3 курс) повідомила про життя та творчість письменника «Нової хвилі» Юй Хуа, Назаренко А. (2 курс) ознайомила присутніх із особливостями японських ранобе, Перепадя Д.О. підготувала матеріал щодо особливостей китайської народної казки. Засідання пройшло у формі дискусії, всі мали змогу висловити свої думки, поставити запитання, обговорити специфічні риси китайської та японської літератури.

Дякуємо всім викладачам та здобувачам освіти, які долучилися до Днів науки-2023 на кафедрі східних мов.

 

Інформаційний центр факультету іноземних мов

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024