Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Відкрита лекція професорки Тетяни Симоненко

За ініціативою кафедри філологічних дисциплін відбулась відкрита лекція професорки Тетяни Симоненко для здобувачів освіти НН ІПП.

25 квітня для студентів навчально-наукового інституту педагогіки і психології відбулась відкрита лекція докторки педагогічних наук, професорки, дослідниці департаменту іноземної та бізнес-комунікації WU (WIRTSCHAFTSUNIVERSITAT WIEN), директорки Центру українських дослідників у Австрії Тетяни Симоненко.

Темою розмови була обрана проблема використання сучасних педагогічних технологій розвитку мовної особистості за кордоном. Займаючись навчально-науковою, соціальною, грантовою діяльністю за кордоном разом із іншими освітянами з України, пані Тетяно популяризує вітчизняну науку, українські педагогічні здобутки серед колег-однодумців із Австрії, Бельгії, Польщі тощо. Для здобувачів освіти та викладачів було презентовано хвилююче, а скоріше, серцем виболіле видання  «Я в Австрії з Україною в серці (задокументовані історії: драматично та достовірно)», де зі сторінок цієї книги знов оживають страшні події перших днів військового вторгнення росії на українську землю, в яких надлюдських умовах перебували наші рідні, близькі, колеги, прості пересічні люди…А далі – різні кордони, вимушене переселення, процес інтеграції в Австрії. Найсучасніша, тепер уже світова історія, нікого не залишила байдужим, слухачі, ніби продовжуючи реальні історії книги, розповідали власне життя, передавали свої емоції, почуття.

Бажаємо колегам, які сьогодні працюють у різних куточках світу, незламності, тримати освітянський фронт. Щодня ми стаємо міцнішими, а Перемога – ближчою.

Все буде Україна!

Кафедра філологічних дисциплін

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024