Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Засідання Наглядової ради ЛНУ імені Тараса Шевченка

21 квітня у місті Київ відбулося засідання Наглядової ради ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Засідання відбулося під головуванням Олексія Дніпрова – заступника керівника Офісу Президента України та за участі голови вченої ради університету Віталія Курила й ректора Олени Караман.

Наглядова рада університету була створена та функціонує відповідно до ст. 37 ЗУ «Про вищу освіту». Чинний склад Наглядової ради було затверджено у 2015 році та включає представників органів влади, наукової спільноти, громадських та бізнесових структур.

На засіданні були присутні всі члени Наглядової ради: Олексій Дніпров – заступник керівника Офісу Президента України (голова), Юрій Клименко – полковник СБУ, заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації (заступник голови), Сергій Лизанець – засновник акціонерного товариства «Закритий недиверисифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Кайлас» (секретар), Алієв Елін Алі огли – директор ТОВ «ЕЛІТ-ОІЛ», Юрій Журавльов – радник ПрАТ «Агротон», Василь Кремень – Президент НАПН України, Олег Шевчук – український підприємець, громадський та політичний діяч.

Учасниками Наглядової ради стали Почесні доктори наук ЛНУ імені Тараса Шевченка: Петро Куліков – ректор Київського національного університету будівництва і архітектури, голова ГО «Спілка ректорів закладів вищої освіти України»; Ростом Накашидзе – Почесний консул України в місті Батумі (Грузія).

На порядку денному стояло 1 питання: «Про результати діяльності університету в 2022 році та завдання на 2023 рік» (доповідач: ректор ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» Олена Караман).

У своїй доповіді Олена Караман зупинилася на основних результатах діяльності університету в 2022 році відповідно до провідних напрямів його функціонування в умовах війни РФ проти України та другого переміщення з території Луганської на територію Полтавської області: 1) формування контингенту студентів; 2) підвищення якості кадрового складу; 3) забезпечення якості освітнього процесу; 4) розвиток науково-дослідної та інноваційної діяльності; 5) міжнародна діяльність та інтернаціоналізація освіти; 6) активізація соціально-гуманітарної роботи; 7) розвиток матеріально-технічної бази та соціальної інфраструктури; 8) фінансова діяльність (див. Інформаційну довідку).

Загалом позитивно оцінюючи діяльність університету у 2022 році, Олена Караман визначила низку проблем, вирішення яких сприятиме подальшому розвитку університету як в умовах війни РФ проти України, так і повоєнного відновлення, у тому числі на деокупованих територіях Луганської області. Пропозиції щодо вирішення цих проблем знайшли своє відображення в Ухвалі, за яку проголосували члени Наглядової ради одноголосно.

Крім схвалення діяльності університету за 2022 рік, одним з пунктів Ухвали було прийнято рішення «Підготувати й направити звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України щодо підтримки переміщених закладів вищої та фахової передвищої освіти, у тому числі ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», як активних суб’єктів процесу деокупації, реінтеграції та повоєнного відновлення тимчасово окупованих територій України».

Наприкінці засідання було вручено дипломи та мантії Почесним докторам наук ЛНУ імені Тараса Шевченка П. Кулікову та Р. Накашидзе, яким це звання було присвоєно на урочистому засіданні вченої ради університету 01 березня 2023 р. з нагоди 102-річниці від дня його заснування.

Команда викладачів і студентів ЛНУ імені Тараса Шевченка щиро вдячна Наглядовій раді за підтримку університету протягом багатьох років в умовах війни РФ проти України, починаючи з 2014 р. Наступним кроком спільних дій університету та Наглядової ради стане розробка і затвердження нової Стратегії розвитку ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» в умовах деокупації, реінтеграції та повоєнного відновлення тимчасово окупованої території Луганської області.

Прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024