Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Дні науки-2023 на кафедрі алгебри та системного аналізу

21 квітня кафедра алгебри та системного аналізу провела Дні науки в режимі онлайн за допомогою платформи Google Meet.

На початку заходу зі вступним словом виступили директор навчально-наукового інституту фізики, математики та інформаційних технологій, к.т.-н., доцент Геннадій Могильний та завідувач кафедри алгебри та системного аналізу, д.ф.-м. н., професор Юрій Жучок. Дні науки проводились у вигляді наукового семінару, в якому прийняли участь всі учасники освітнього процесу: як викладачі, так і студенти, магістранти та аспіранти.

Першими представили свої доповіді «Вербальні конгруенції на вільному тріоїді» та «Автоморфізми категорії вільних скінченно породжених дімоноїдів» проректор з науково-педагогічної роботи, професор, д.ф.-м.н. Анатолій Жучок та відповідно професор Юрій Жучок, після яких виникла жвава наукова дискусія. Серед здобувачів другого (магістерського) рівня спеціальності Середня освіта (Математика) можна виділити доповідь Ірини Галік, яка презентувала результати своєї кваліфікаційної роботи «Цифровізація шкільної математичної освіти». На завершенні заходу чудову доповідь «Про дімоноїди другого порядку» представив здобувач першого (бакалаврського) рівня Євген Курячий, студент 2 курсу спеціальності «Середня освіта (Математика. Фізика)». Викладачі були задоволені доповіддю Євгена та відмітили його здібності в галузі математики. Наприкінці зустрічі викладачі кафедри алгебри та системного аналізу оголосили про початок XIІ студентської олімпіади з алгебри, присвяченої пам’яті професора та видатного науковця Віталія Михайловича Усенка.

Висловлюємо подяку всім, хто прийняв участь в заході та продемонстрував результати своїх досліджень. Нехай обмін науковими знаннями стимулює молодих науковців до подальших досліджень в галузі математики.

 

За матеріалами кафедри алгебри та системного аналізу

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024