Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Гостьова лекція

Гостьова лекція «Луганський природний заповідник – як унікальна природна територія, важлива природоохоронна та наукова установа південного сходу України»

У рамках реалізації Договору про співпрацю з Луганським природним заповідником Національної академії наук України 19 квітня 2023 року відбулася гостьова он-лайн лекція для здобувачів факультету природничих наук.

Запрошеним спікером виступив науковий співробітник Луганського природного заповідника Національної академії наук України Мороз Вадим Анатолійович, який розповів про структуру, роботу та функції заповідника. Доповідь науковця супроводжували унікальні кадри ділянок природоохоронного об’єкта з представниками рідкісних видів та видів, що зникають, флори та фауни.

Необхідно зазначити, що вже більше року абсолютно всі відділення Луганського природного заповідника знаходяться під російською окупацією і стан природоохоронного об’єкту на сьогодні є неконтрольованим його співробітниками та більш того, піддається руйнівному впливу військових дій. Не дивлячись на ці обставини, Луганський природний заповідник продовжує свою роботу в евакуації та запрошує здобувачів факультету, які навчаються за освітніми програмами «Середня освіта. Біологія та здоров’я людини», «Середня освіта географія», «Біологія», «Екологія», «Лісове господарство», «Садово-паркове господарство» на проходження навчальної та виробничої практики у дистанційному форматі.

Лекцію організовано за ініціативою кафедри садово-паркового господарства та екології.

Щиро вдячні Вадиму Анатолійовичу Морозу за змістовну та цікаву лекцію, а директору Луганського природного заповідника Національної академії наук України – Ларисі Павлівні Боровик за плідну співпрацю та організацію корисної та професійної зустріч та сподіваємося на подальшу результативну співпрацю!

 

Факультет природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024