Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Діалог культур у важкі часи

На факультеті іноземних мов 13 квітня 2023 року відбулася Міжнародна науково-практична конференція  «Діалог культур у важкі часи».

Учасниками конференції були студенти факультету іноземних мов та інституту фізкультури і спорту Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, а також провідні науковці із різних закладів вищої освіти України і зарубіжжя. Зокрема, на конференції були присутні провідні науковці, викладачі університетів із таких країн як Польща, Китайська Народна Республіка, Туреччина, Перу,Велика Британія  та Сполучені Штати Америки.

Онлайн-форма наукового спілкування дала можливість учасникам обговорити такі актуальні питання як інноваційні технології у викладанні мов; теорія та практика навчання діалогу культур у цифровому середовищі; розвиток віртуальної комунікації в контексті цифровізованого суспільства; лінгвістичні, соціокультурні та міжкультурні проблеми перекладу.

Відмінною рисою конференції був її інтерактивний характер, а саме те, що обговорення доповідей іноді тривало довше за часом ніж сам виступ або презентація. Мовою спілкування була переважно англійська.

 

Програма конференції представлена нижче.

 

Інформаційний центр факультету іноземних мов

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024