Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Візит начальника Полтавської ОВА

Структурні підрозділи ЛНУ імені Тараса Шевченка в місті Миргород відвідав начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

5 квітня в рамках робочого візиту делегація на чолі з начальником Полтавської обласної військової адміністрації Дмитром Луніним завітала до Миргородської громади та відвідала структурні підрозділи нашого університету, які розміщуються з 01 липня 2022 року на базі Миргородської спеціальної школи Полтавської обласної ради та інших закладів. До складу делегації увійшли народний депутат Олексій Устенко, директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА Євген Кончаковський, голова Миргородської районної ради Наталія Гирка, начальник Миргородської районної військової адміністрації Віталій Дяківнич, перший заступник Миргородського міського голови Олександр Острянин.

Під час зустрічі делегація ознайомилась з експонатами виставки творчих робіт викладачів і студентів Брянківського фахового коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка, відвідала факультет природничих наук, навчально-науковий інститут фізики, математики та інформаційних технологій,  навчально-науковий інститут економіки та бізнесу, що розмістилися на Миргородській локації.

У вступну кампанію 2022 року до структурних підрозділів університету у м. Миргород вступило близько 600 абітурієнтів, загальний контингент здобувачів, які навчаються на Миргородській локації, складає понад 2 000 осіб.

Гостям було презентовано перші досягнення навчальних підрозділів університету в умовах другого переміщення. Так, у вересні 2022 року факультетом природничих наук було укладено угоду з Українським клубом аграрного бізнесу та розпочалась реалізація освітньої програми «Агрокебети». Перші студенти, випускники Миргородських шкіл, уже отримали додаткові стипендії у розмірі 200 євро. У грудні проведено ІІІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Природничі науки: проєкти, дослідження, перспективи», до якої долучились понад 150 учасників з десяти країн світу. Розпочато співпрацю з Нідерландами щодо реалізації європейського курсу «зеленої економіки» за аграрними та природничими спеціальностями.

Крім того, факультетом природничих наук було організовано та проведено серію благодійних виставок авторських фоторобіт випускника факультету Сергія Глотова «Кольори білого континенту», на яких представлено унікальні краєвиди та тваринний світ Антарктики. Такі виставки вже пройшли у м. Миргород та м. Лубни, у м. Гадяч (Краєзнавчий музей) виставка триватиме до 16 квітня.

У 2022 р. навчально-науковим інститутом фізики, математики та інформаційних технологій було укладено три грантові угоди: G-202301-69860 та G-202301-69859 з Civilian Research and Development Foundation of the USA (CRDF Global – Фонд цивільних досліджень) з організації освітніх послуг; з програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) у межах проєкту «EU4Recovery – розширення можливостей громад в Україні» щодо фінансування підпроєкту створення Центру ІТ-рішень на базі Луганського національного університету імені Тараса Шевченка в місті Миргород. Центр ІТ-рішень стане основою формування нової сучасної матеріально-технічної бази університету після другого переміщення.

Навчально-науковий інститут економіки та бізнесу відновив роботу Молодіжного бізнес-клубу, який надає нові можливості для місцевих підприємців, активізує співпрацю з громадою, сприяє удосконаленню освітніх програм, які реалізуються в інституті. Викладачі інституту активно працюють над отриманням грантової підтримки.

ВП «Брянківський фаховий коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка» у рамках укладених угод на проходження практики з підприємцями Миргородського району та угоди з ПТУ №44  щодо спільного використання матеріально-технічної бази отримав нові можливості для реалізації своїх освітніх програм. Активно впроваджує ступеневу освіту, залучаючи до навчання випускників  ПТУ № 44. Викладачі та студенти творчих спеціальностей коледжу продовжують активну реалізацію своїх можливостей під час участі у міжнародних та всеукраїнських конкурсах, організації виставок на різних локаціях у місті Миргород. Так, у лютому 2023 р. коледж організував виставку творів мистецтв «І оберіг, і символ долі…», спрямовану на вивчення й відродження народного мистецтва та традицій нашого народу.

На згадку про зустріч Дмитру Луніну подарували фото, зроблене у 2022 році у найвіддаленішій точці України – на станції «Академік Вернадський», що в Антарктиці. На фото – випускник факультету природничих наук – біолог, волонтер, член 27 української антарктичної експедиції Сергій Глотов з Прапором України, який він вивіз з м. Луганська у 2014 році.

Крім того, під час відвідування укриття гості побачили унікальні фотографії Сергія Глотова з антарктичними краєвидами та тваринами, які розміщені в ньому з метою покращення емоційного стану школярів та студентів під час перебування у сховищі. 

Адміністрація університету, команда викладачів і студентів щиро вдячні Полтавській обласній військовій адміністрації, Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА, керівництву Миргородської районної ради, Миргородської районної військової адміністрації та Миргородської міської ради за потужну підтримку та створення умов для відновлення й розвитку університету в умовах повномасштабної війни росії проти України та другого переміщення.

Така підтримка – свідчення єдності й сили українського народу та незламності України.

 

Прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024