Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

48 річниця від дня заснування ІПП

30 березня 2023 року навчально-науковий інститут педагогіки і психології у м. Лубни відсвяткував 48 річницю від дня свого заснування. 

За роки діяльності Інститутом педагогіки і психології підготовлено майже 24 тисячі фахівців різних спеціальностей.

На заході були присутні проректори з науково-педагогічної роботи університету, голова профспілкової організації, директори структурних підрозділів університету, завідувачі кафедр, викладачі, випускники минулих років, працівники закладів загальної середньої освіти,  дошкільної освіти, центру дитячої та юнацької творчості учнівської молоді, інклюзивно-ресурсного центру  Лубенської територіальної громади.

Розпочалося святкування із виступу першого проректора ‒ голови вченої ради, академіка Національної академії педагогічних наук України,  доктора педагогічних наук,  професора  Віталія Семеновича Курила, який зазначив, що інститут педагогіки і психології ‒ найбільший підрозділ університету, який активно розвивається, плідно працює і має великий потенціал. Сучасним здобувачам освіти та викладачам побажав здійснення усіх планів, намірів і сподівань, здоров’я й удачі, плідної і творчої праці в ім’я університету, вітчизняної освіти і науки!

З відеопривітанням  до ІПП звернулася ректорка університету, докторка педагогічних наук, професорка, Заслужена працівниця освіти України, випускниця інституту Олена Караман.

Вітальні слова присутні почули від заступників директорки інституту з соціально-гуманітарної та наукової роботи, завідувачів кафедр.

В  інституті розвинене потужне студентське самоврядування. Здобувачі освіти нарівні з викладачами беруть участь у керівництві інститутом та університетом, розвиваючи лідерські якості та соціальні компетентності. Голова студентського самоврядування університету Анна Берендяєва та Альона Крістіян, студентки 1 курсу, привітали інститут з Днем народження та подякували всім викладачам за їх креативність та неоціненну працю.

За активну громадську діяльність та  участь у культурно-масовій роботі Інституту педагогіки і психології заступниця директора з                   соціально-гуманітарної роботи вручила почесні грамоти здобувачам освіти.

Приємним сюрпризом для усіх стали подарунки: малюнки учнів дитячого будинку, відкритого силами кафедри спеціальної та інклюзивної освіти та її випускниками; український прапор та книга «Учитель торкається до вічності…» від керівниці Всеукраїнської організації «Громадянський корпус» у Луганській обл. та школярів Долинського ліцею № 7.

Програма свята включала теплі слова вітання від ветеранів праці ІПП та випускників інституту різних років. Ми пишаємося нашими випускниками, які нині здійснюють педагогічну діяльність в освітніх, соціальних та реабілітаційних закладах  усієї України. З найкращих випускників формується і викладацький склад Інституту педагогіки і психології. На сцену були запрошені викладачі-випускники ІПП, які згадали свої студентські роки.  Активну участь у святкуванні взяли першокурсники, які  творчо привітали рідну Альма-матер.  

Під час заходу було зазначено, що здобувачами освіти інституту є захисники й захисниці України, які боронять державу на передовій і щодня доводять свій героїзм. Присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих.

Професорсько-викладацький колектив ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» запросив на навчання й запропонував розпочати свій самостійний життєвий шлях з отримання необхідних українському суспільству професій, презентувавши відеоролик, в якому представлено весь навча́льно-науко́во-виробни́чий ко́мплекс університету.

Майбутні абітурієнти, представники закладів загальної середньої освіти, дошкільної освіти, присутні на заході, отримали буклети, прайс-листи та відповідну інформацію про спеціальності ЗВО. Сподіваємося, що дружню родину здобувачів освіти нашого інституту поповнять нові покоління.

Ведучі та викладачі університету подякували Лубенській громаді за гостинність та підтримку в організації заходу.

Вітаємо з 48 річницею! Щиро бажаємо подальших здобутків, процвітання,  збереження і примноження накопиченого унікального досвіду, талановитих і відданих здобувачів освіти, гідного продовження славних традицій інституту! Миру, перемоги, віри у світле майбутнє! 

Памʼятайте, двері нашого університету й інституту завжди відкриті для вас! Наша освіта – гарантія вашого успіху!

 

За інформацією НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024