Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

STOP дискримінації!

Здобувачі вищої освіти Інституту педагогіки і психології  прийняли участь у створенні соціальної реклами на тему: «STOP дискримінації!»

У XXI столітті права людини стали незаперечною цінністю суспільства. Один із ключових демократичних принципів – це пріоритет свободи особистості та прав людини. Однак, незважаючи на міжнародну систему захисту від дискримінації, права людини порушуються повсюдно. До тематики запобігання та протидії дискримінації в Україні останнім часом прикута значна увага фахівців з різних сфер, не виключенням є і соціальна.

У рамках проведення тижня протидії дискримінації та расизму здобувачі вищої освіти  спеціальності 231 «Соціальна робота» освітньої програми «Соціальна робота. Соціальна педагогіка. Практична психологія» Інституту педагогіки і психології  прийняли участь у створенні соціальної реклами на тему: «STOP дискримінації!».

Як відзначають здобувачі вищої освіти, важливо усвідомлено і критично ставитися до всіх проявів дискримінації та утисків права людини на рівноправність, визнання і особисту недоторканність. Формування в суспільстві розуміння рівності як цінності та усвідомлення ролі кожного в її утвердженні є найважливішим вектором у стратегічній боротьбі з дискримінацією.

 

За інформацією НН  ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024