Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Семінар на кафедрі хімії, географії та наук про Землю

На кафедрі хімії, географії та наук про Землю факультету природничих наук проведено науковий семінар.

17-18 березня на кафедрі хімії, географії та наук про Землю факультету природничих наук проведено науковий семінар на актуальну тему: «Використання інтерактивних карт в освітньому процесі: методичні аспекти». Доповідач – Мельник Ірина Геннадіївна, кандидат географічних наук, доцент. Семінар відбувся в рамках чергового засідання гуртка «Інноваційні технології навчання географії».

Світ дедалі більше входить в еру інформаційного суспільства, тож у навчанні географії не можна обійтись без інтерактивних карт – освітнього ресурсу нового покоління. Їх використання розглядається як важливий крок у напрямку впровадження геоінформаційних технологій та формування в здобувачів освіти багатьох компетентностей.

Під час семінару обговорювались такі основні питання: 1) актуальність інтерактивних карт як сучасного освітнього ресурсу та інструменту; 2) їх дидактичні можливості;  3) методичні аспекти використання різних видів інтерактивних карт у навчанні географії.

Присутні, серед яких були студенти, викладачі, учителі, ознайомились з тим, як працювати з різними веб-картографічними платформами (GoogleMapsforEducation, MapMakerInteractive від NationalGeographic, ScribbleMaps та ін.), укладати користувацькі географічні карти, виконувати учнівські (студентські) дослідження та проєкти.

До семінару приєдналися представники різних областей – Сумської, Тернопільської, Одеської, Чернігівської, Львівської та ін. Викладачі кафедри і в подальшому планують проведення відкритих семінарів, присвячених сучасним технологіям навчання.

 

Кафедра хімії, географії та наук про Землю

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024