Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Заходи до 209-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка

Фаховий коледж доєднався до заходів, присвячених 209-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним. Тарас Григорович Шевченко – великий мудрець та невмируща слава українського народу. Під його думи у полум’яному слові оживає все те, що таїться в глибині душі народу. Поезія Великого Тараса закликає нас бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну, боротися за свою віру та свободу.

9 березня 2023 року до Дня народження Тараса Шевченка студенти та викладачі Фахового коледжу брали участь в урочистих заходах ЛНУ імені Тараса Шевченка та заходу вшанування пам’яті національного генія у сквері імені Т. Г. Шевченка м. Лубни, де були присутні керівники громади, депутати Лубенської міської ради, представники творчої інтелігенції та громадськість.

Вже традиційно колежани Фахового коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка згадують великого письменника під час Поетичного марафону, читаючи вірші Кобзаря.

Здобувач освіти Мотунов Данило, під керівництвом викладача Пантєєвої Т., взяв участь у Всеукраїнському конкурсі «Садок вишневий коло хати», який був спрямований на поглиблення знань про життя і творчість Тараса Шевченка та привернення уваги до його неординарної особистості. У цьому конкурсі Данило посів ІІІ місце.

Студенти першого курсу під керівництвом вчителя історія Карпенка О. відвідали Лубенський краєзнавчий музей та познайомилися з його експозицією до 209-ї річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Під час екскурсії здобувачі освіти ознайомилися зі сторінками життя та творчості письменника. Подискутували про роль шевченківської поезії у сьогоденні, її актуальність у боротьбі українського народу за свою рідну землю, націю.

Вірші Шевченка завжди порушували великі й вічні питання загальнолюдських цінностей. Нам, нащадкам Великого Кобзаря, потрібно пам’ятати про важливість цих цінностей для української нації.

 

Фаховий коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024