Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Вічна пам’ять Галичу Олександру Андрійовичу

Луганський національний університет імені Тараса Шевченка з глибоким сумом повідомляє про смерть нашого колеги, доктора філологічних наук, професора, відмінника освіти України, заслуженого діяча науки й техніки України, Почесного професора ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» Галича Олександра Андрійовича.

Олександр Андрійович закінчив філологічний факультет Донецького державного університету, працював учителем у м. Докучаєвськ Донецької області. Після закінчення аспірантури пройшов шлях від асистента до професора у Рівненському педагогічному інституті та Луганському національному університеті. Обіймав посаду завідувача кафедри теорії літератури та компаративістики ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Усе своє життя Олександр Андрійович присвятив науковій та педагогічній діяльності. За роки сумлінної праці наш колега став автором понад 460 наукових і науково-методичних праць, з них: 12 монографій, 20 підручників і посібників. Під його керівництвом захищено 8 докторських і 37 кандидатських дисертацій. Він керував Луганським осередком НТШ та в період 2000 – 2017 рр. очолював Східний філіал Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка НАН України.

Пам’ятатимемо Олександра Андрійовича як людину високої моральності, справедливості та професіоналізму, чий внесок у науку та освіту назавжди залишиться в історії університету та країни.

Висловлюємо глибокі співчуття рідним, близьким, колегам та друзям Олександра Андрійовича. Нехай земля йому буде пухом.

Вічна пам’ять видатному науковцю!

 

 

Колектив Луганського національного університету імені Тараса Шевченко

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024