Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Незбагненна втрата…

З болем і сумом повідомляємо, перестало битися серце нашого колеги Галича Олександра Андрійовича – Почесного професора Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Перестало битися серце нашого колеги Галича Олександра Андрійовича – доктора філологічних наук, професора, професора кафедри державного управління, документознавства та інформаційної діяльності Національного університету водного господарства та природокористування, відмінника освіти України, заслуженого діяча науки і техніки України, Почесного професора Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Олександр Андрійович виходець із Донбасу, народився 26 березня 1948 року в м. Макіївці Донецької області. Вищу освіту здобув у Донецькому державному університеті, який з відзнакою закінчив у 1975 році.

Його заслуги перед державою неоціненні. Галич Олександр Андрійович тривалий час працював у навчальних закладах Рівного та Луганська. Був головою спеціалізованої ради із захисту кандидатських дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата філологічних наук з спеціальностей «теорія літератури» та «українська література в ДЗ “Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”, головою Луганської обласної організації “Україна – світ”, крім того був редактором і шеф-редактором філологічних видань ЛНУ ім. Т. Г. Шевченка, керував Луганським осередком НТШ. У 2000 – 2017 рр. очолював Східний філіал Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка НАН України. Має 500 наукових та науково-методичних праць, з них: 12 монографій і 20 підручників і посібників. Під керівництвом О. А. Галича захищено 8 докторських і 37 кандидатських дисертацій.

Своє життя Олександр Андрійович присвятив науковій та педагогічній діяльності. Своїм особистим життям він довів, що мрії про професію здійснюються, а успіх приходить до того, хто наполегливо працює й постійно самовдосконалюється. Висока педагогічна майстерність, мислення державного масштабу й почуття відповідальності забезпечили заслуженому діячу загальновизнаний авторитет і повагу.

Пам’ятатимемо Олександра Андрійовича, як спішного і мудрого наставника, людину високої моральності та професіоналізму, керівника, який керувався принципом служити людині, громаді, суспільству. Він присвятив себе освіті, був незрівнянним прикладом для молодого покоління. Його внесок назавжди залишиться в історії університету та України.

Незбагненна втрата справжньої і великої Людини.

Світла пам‘ять Олександру Андрійовичу Галичу. Висловлюємо щирі співчуття рідним – Артему Олександровичу, Валентині Миколаївні, Ользі Станіславівні, Ульяні…, всім, хто знав цю мудру та відповідальну людину. В цю гірку мить щиро поділяємо горе Вашої родини та разом з Вами схиляємо голову в глибокій скорботі.

Прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024