Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Незгасна пам’ять про великого Кобзаря

Шевченківці структурних підрозділів, які розміщені у м. Мирогород, вшанували великого поета.

Тарас Шевченко – це один з найвидатніших представників української культури, його твори мають значення не тільки для українського народу, але й для всього світу. У своїх творах поет відображав проблеми суспільства, боротьбу за свободу та гідність, піднімав питання моралі та справедливості.

Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, як центр освіти та науки, не може не звертати увагу на важливість творчості Тараса Шевченка для розвитку культури та освіти в Україні. Вивчення творів поета, його життєвого шляху та внеску в українську культуру допомагає формувати національну свідомість, розвивати творчі здібності та мислення здобувачів освіти.

Особливим днем для кожного шевченківця є 9 березня, коли мільйони людей в Україні та за кордоном згадують Т. Г. Шевченка і вшановують його як великого поета, художника, мислителя та борця за правду і свободу. І навіть військовий час не може стати перешкодою для вшанування.

Представники структурних підрозділів, яких приютила гостина Миргородщина: факультет природничих наук, інститут фізики, математики та інформаційних технологій, інститут економіки та бізнесу, Брянківський фаховий коледж. Продовжили традицію вшанування пам’яті Тараса Шевченка у Миргороді  поет жив і працював деякий час. Вони зібрались біля пам’ятнику Т. Г. Шевченка, де Михайло Сапіжак – директор Брянківського фахового коледжу, розповів про діяльність поета в Миргороді та його важливість у житті університету.

Тарас Шевченко побував 5 раз у Миргороді під час своїх подорожей по Україні. Він зустрічався з місцевими митцями, письменниками та інтелектуалами, обмінювався думками та досвідом.

Одним з найвідоміших пам’ятників Тарасу Шевченку в Україні є пам’ятник у Миргороді, який був встановлений на місці, де колись знаходився дім, де поет.

Вшанування Тараса Шевченка та покладання квітів до його пам’ятника у Миргороді – це не тільки звичайна традиція, а й спосіб зберегти пам’ять про великого поета, про його внесок у культуру та історію України. Нехай ця традиція буде жити вічно, а наші нащадки з повагою ставляться до Тараса Шевченка та продовжують шанувати його пам’ять.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024