Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Співпраця факультету природничих наук

Співпраця із Дослідною станцією лікарських рослин Інституту агроекології і природокористування НААНУ

На цьому тижні декан факультету природничих наук Наталія МАЦАЙ та Тетяна ДЕМЧУК завітали до Дослідної станції лікарських рослин Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук України (с. Березоточа, Лубенського району Полтавської області). Представників університету зустріли директор станції Олексій УСТИМЕНКО та заступник директора з наукової роботи Людмила ГЛУЩЕНКО. Під час знайомства Наталія МАЦАЙ розповіла про 102 річну історію, структуру та переміщення ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» на Полтавщину, логістику його сьогоднішнього розміщення. Детально було обговорено структуру та напрямки діяльності факультету природничих, який навесні 2023 року, вже на Полтавщині відзначить свій 100-річний Ювілей. Олексій УСТИМЕНКО та Людмила ГЛУЩЕНКО познайомили гостей із 106-річною історією Дослідної станції лікарських рослин, представили наукові напрямки її діяльності, особливості функціонування та визначили можливі напрямки співпраці із профільним закладом освіти. Під час знайомства пані Людмила  провела екскурсію станцією. Під час екскурсії було відвідано гербарну та науково-дослідні лабораторії. Представникам університету показали екземпляри унікальної ботанічної літератури, унікальний гербарний фонд та колекцію насіння.

Під час зустрічі було обговорено зміст запропонованих університетом «Угоди про співпрацю» та «Угоди про проходження практик здобувачів освіти». За результатами обговорення було внесені необхідні корективи щодо роз’яснення окремих пунктів угод та підписано їх. За попередніми планами  співпраця буде включати участь у спільних наукових заходах, проведення співробітниками станції гостьових лекцій для студентів біологів, екологів, агрономів. Було визначено умови проходження навчальних та виробничих практик студентами факультету.

Наприкінці зустрічі колектив дослідної  станції подарував колективу факультету природничих наук наукову літературу, поповнивши бібліотеку факультету цінними виданнями.

Колектив факультету природничих наук щиро дякує керівництву дослідної станції лікарських рослин Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук України за теплу зустріч та передану літературу. Сподіваємось на плідну співпрацю та крокуємо разом до Перемоги!

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024