Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

День закоханих у Миргороді

Свято закоханих об’єднало студентську молодь ННІнЕБ, ІФМІТ, ФПН, Брянківського та Рубіжанського коледжів ДЗ «Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», які знаходяться у м. Миргород.

На заході здобувачі освіти цих підрозділів разом висловили свою любов до України, адже День святого Валентина – це про любов не лише до своїх близьких та рідних людей, але і до своєї Батьківщини!

«З Україною в серці ! » – саме так звучить любов сьогодні в серцях усіх небайдужих українців. Під такою назвою відбувся наш захід. Здобувачі оформили творчу роботу, виготовили власноруч патріотичні листівки-валентинки, які згодом вручили перехожим на центральній площі міста зі словами привітання.

Згадали всім відомий вірш Володимира Сосюри – «Любіть Україну, як сонце, любіть». Це класичний вірш-заклик, написаний у 1944 році, який належить до шедеврів громадянської лірики. У момент написання твору Україна зазнала значних втрат під час Другої світової війни ‒ мова йде про втрати населення, майна, економічні збитки. Вірш-заклик мав стимулювати патріотизм втомлених війною людей. Основна ідея твору ‒ демонстрація гармонійної єдності людини і держави та заклик прославляти Батьківщину справами.

Не забули також відвідати в цей день скульптурну композицію “Камінь любові” – символ любові та вірності. За давніми переказами, у невеличкому містечку в Галілеї, де Ісус благословив наречених існує камінь любові, саме звідти в Україну було привезено 25 таких каменів. Вони були подаровані кращим містам України. Миргород став одним із них, тому маємо таку можливість доторкнутися до прекрасного.

Викладачі та студенти в День святого Валентина від чистого серця бажають всім мирного неба над головою, неймовірно світлої та щирої любові, добрих емоцій і душевного тепла, улюблених і дорогих людей поруч, надзвичайної радості душі та безмежного відчуття щастя!

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024