Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Цифрова трансформація наукової діяльності у ЗВО

Викладачі кафедри публічної служби та управління навчальними й соціальними закладами взяли участь у всеукраїнських заходах з питань цифрової трансформації наукової діяльності у ЗВО.

Викладачі кафедри публічної служби та управління навчальними й соціальними закладами Навчально-наукового інституту публічного управління, адміністрування та післядипломної освіти долучилися до ряду заходів, присвячених проблемі цифровізації наукової діяльності ЗВО в Україні.

31 січня 2023 року взято участь у круглому столі «ЦИФРОВА ТРАНСФОРМАЦІЯ НАУКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЇ». Метою заходу було обговорення досвіду застосування у закладах вищої освіти цифрових сервісів та е-інфраструктур, розгляд особливостей застосування інструментів відкритої науки, особливості цифровізації наукової діяльності та обмін досвідом. До участі у круглому столі долучилися представники: Директорату науки та інновацій та Директорату цифрової трансформації МОН України; Amazon AWS; Асоціація УРАН; ЕРАМ (IT-компанія партнер Amazon AWS): виконавці проєкту OCRE (Відкриті хмарні ресурси для науки та освіти, проєкт засновано при сприянні GEANT та ЄС); керівники та працівники закладів вищої освіти та наукових установ України.

Відеозапис круглого столу https://www.youtube.com/watch?v=5EpwBCV6BsI&ab_channel=ScholarSupportOffice

Сайт Офісу підтримки вченого https://sso.org.ua

Сторінка у Фейсбук Офісу підтримки вченого https://www.facebook.com/scholarsupportoffice

 

9 лютого 2023 р. взято участь у онлайн презентації Національного порталу міжнародного науково-технічного співробітництва. Портал створений для забезпечення інформаційної та консультативної підтримки українських вчених та інноваторів, що бажають взяти участь у міжнародних науково-технічних та інноваційних проєктах.

У заході брали участь: в.о. директора Українського наукового центру розвитку інформаційних систем і технологій, керівник експертної групи з питань інтеграції до європейського дослідницького простору МОН України, виконавчій директор  Національного фонду досліджень України, національний координатор Cost в Україні, керівник експертної групи з питань розвитку інновацій МОН України, керівники та працівники закладів вищої освіти та наукових установ України.  Спікери ознайомили учасників з можливостями, призначенням порталу, основними програмами міжнародного співробітництва, які представлені на порталі (Горизонт Європа, Євратом, Life. Cost) та перспективними напрямами розвитку порталу.

Запис зустрічі за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=F3jsvKV-owE

 

 

Кафедра публічної служби та управління
навчальними й соціальними закладами

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024