Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Гостьова лекція з основ моделі стійкості спільнот

Для здобувачів вищої освіти спеціальності «Соціальна робота» відбулася відкрита гостьова лекція з основ моделі стійкості спільнот «Стресостійкість та можливості для відновлення. Перша психологічна допомога»

9 лютого 2023 року для здобувачів вищої освіти спеціальності «Соціальна робота» освітньої програми «Соціальна робота. Соціальна педагогіка. Практична психологія» відбулася відкрита гостьова лекція з основ моделі стійкості спільнот «Стресостійкість та можливості для відновлення. Перша психологічна допомога», яку було проведено Ганною Єфімцевою командницею та методисткою Громадської організації «ЕдКемп Україна» («EdCamp Ukraine»), сертифікованою експерткою з недискримінації в освіті, членкинею предметної експертної комісії з проведення антидискримінаційної експертизи Міністерства освіти і науки України, аспіранткою кафедри соціальної роботи Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради.

Здобувачі вищої освіти отримали додаткові професійні знання щодо виявлення симптомів стресу, його ознак, а також технік надання першої психологічної допомоги в умовах війни; ознайомилися з алгоритмом дій фахівця з клієнтом, який знаходиться у шоковому стані під час сирени, стихійного лиха, терору або війни за методикою «3 так» та за протоколом саморегуляції «4 стихії»;відпрацювали вправи на зняття стресу за допомогою аутотренінгу.

Висловлюємо подяку Ганні Єфімцевій за надзвичайно актуальний та корисний матеріал, оскільки навички надання першої психологічної допомоги клієнтам в умовах війни є вкрай необхідними для майбутніх фахівців соціальної сфери. Чекаємо на нові зустрічі!

 

За інформацією НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024