Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Презентація робіт студентів НН ІКМ

В Полтавському літературно-меморіальному музеї Панаса Мирного відбулася презентація робіт студентів навчально-наукового інституту культури і мистецтв.

2 лютого відбулося відкриття виставки навчальних та кваліфікаційних робіт студентів кафедри дизайну і кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва навчально-наукового інституту культури і мистецтв ДЗ «Луганський  національний університет імені Тараса Шевченка».

Нещодавно між навчально-науковим інститутом культури і мистецтв та Полтавським літературно-меморіальним музеєм Панаса Мирного було підписано угоду про співпрацю. Музей одразу запропонував провести якийсь спільних захід. Було вирішено зробити презентацію навчальних та кваліфікаційних робіт за 2022 рік кафедри дизайну та кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

На відкритті із промовою виступили в.о. директора НН ІКМ Ірина Продан та завідуюча кафедрою образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Наталя Дігтяр.

Кафедра образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва функціонує в Полтаві з 2015 року. На кафедрі працюють відомі художники, скульптори, майстри декоративного мистецтва. Викладачі кафедри є членами спілки художників України, спілки майстрів народного мистецтва України. Це кандидати наук, доценти – Ароян А.С., Дігтяр Н.М., Трегубов К.Ю. Старші викладачі – Коршунов Д.О., Гуржій І.А. Викладачі – Болюх М.Ф., Соболевський О.В., Мікеладзе Н.Г.

Студенти мають змогу освоїти живопис, малюнок, композицію, історію мистецтв, техніки графіки, скульптуру, основи комп’ютерного моделювання, цифрові технології тощо.

Кафедра випускає художників образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, які можуть працювати в галузі культури і мистецтва.

Кафедри дизайну приєдналася до НН ІКМ та переїхала до Полтави  у 2022 році. На кафедрі працюють Заслужені працівники освіти України, члени Спілки дизайнерів України, члени Національної асоціації художників та скульпторів України, члени Центру українсько-європейського наукового співробітництва, члени Спілки професіоналів України в індустрії краси. Це доктори та кандидати наук – Борисов В.В., Кардашов В.М., Борисова С.В., Савенко І.В., Костюк О.П.. Викладачі – Гетьман О.П., Дяченко Н.В.

Кафедра дизайну випускає спеціалістів зі спеціальностей «Графічний дизайн» та «Дизайн зачіски та мистецтво візажу». В основу підготовки майбутніх фахівців спеціальності «Графічний дизайн» покладено вміння застосовувати сучасне загальне та спеціалізоване програмне забезпечення у професійній діяльності; створення графічних об’єктів візуально-інформаційного середовища у рекламній діяльності засобами проєктно-графічного моделювання.

Спеціальність «Дизайн зачіски та мистецтво візажу» готує фахівців з індустрії краси, висококваліфікованих спеціалістів дизайну зачіски і мистецтва макіяжу, які спроможними реалізувати своє професійне призначення модельєрів-стилістів та стилістів-візажистів.

На виставці також були присутні викладачі та студенти спеціальності «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво». Майбутні тележурналісти практикувалися у відеозйомці.

Виставка триватиме місяць, всіх бажаючих приєднатися до світу мистецтва запрошуємо до перегляду за адресою м. Полтава, вулиця Панаса Мирного, 56!

 

Інформаційний центр
навчально-наукового інституту культури і мистецтв

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024