Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Обговорення дисертаційної роботи

На кафедрі дошкільної та початкової освіти НН ІПП відбулося обговорення результатів дисертаційних досліджень.

Традиційною формою роботи для кафедри дошкільної та початкової освіти НН ІПП є науково-методологічні семінари, у межах яких відбуваються обговорення результатів дисертаційних досліджень здобувачів ступеня доктора філософії.

Так, 31 січня 2023 р. відбувся передзахист дисертації Головко Ольги Сергіївни з теми: «Формування демократичної культури майбутніх менеджерів освіти засобами неформальної освіти» (науковий керівник ‒ д.пед.н., професор Гаврилова Людмила Гаврилівна).

Рецензентами роботи виступили:

‒ д.пед.н., професор Шехавцова Світлана Олександрівна;
‒ к.пед.н., доцент Швирка Вікторія Миколаївна, які підкреслили позитивні аспекти та наголосили на дискусійних моментах наукового дослідження.

Дисертаційна робота Головко Ольги Сергіївни викликала жваве обговорення, в якому взяли участь викладачі кафедри дошкільної та початкової освіти (проф. В.В. Докучаєва, доц. Н. І. Черв̓якова, доц. Л. О. Варяниця, проф. С. О. Бадер, доц. М. А. Єпіхіна та ін.).

У ході дискусії було обговорено сутність та педагогічну цінність хакатонів, тренінгів, можливості неформальної освіти для сучасних здобувачів та механізми зарахування її результатів для студентів, специфіку формування демократичної культури у майбутніх менеджерів освіти. Здобувачка розробила та упровадила в освітній процес вишів низку педагогічних умов, що, на її думку, сприятимуть формуванню демократичної культури майбутніх менеджерів освіти.

Одноголосно було прийнято рішення щодо подачі дисертаційної роботи Головко Ольги Сергіївни до спеціалізованої вченої ради для подальшого захисту. Бажаємо здобувачці та її науковому керівнику  успіхів та творчих звершень.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024