Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Підсумкова атестація здобувачів магістерського рівня на ФПН

На ФПН пройшла підсумкова атестація здобувачів магістерського рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання за всіма спеціальностями. 

Виконання магістерських досліджень є одним із найважливіших напрямків підготовки магістрів. Не зважаючи на війну в країні наші магістранти під час навчання із наполегливістю працювали над виконанням магістерських робіт, опановували теоретичні питання та набували практичні навички.

До захисту були представлені магістерські кваліфікаційні роботи за спеціальностями 014.05 «Середня освіта. Біологія та здоров’я людини», 014.07 «Середня освіта. Географія», 091 «Біологія», 102 «Хімія», 103 «Науки про Землю», 206 «Садово-паркове господарство» та 201 «Агрономія».

Головами екзаменаційних комісій за всіма спеціальностями були відомі науковці та досвідчені викладачі відповідних галузей: доктор сільськогосподарських наук, професор, проректор з наукової та інноваційної діяльності Дніпровського державного аграрно-економічного університету МОН України Юрій ТКАЛІЧ, доктор біологічних наук, професор, завідувач кафедри зоології Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди Тетяна КОМІСОВА, доктор хімічних наук, професор кафедри промислової фармації Київського національного університету технологій та дизайну Андрій ГАЛСТЯН, доктор географічних наук, професор кафедри геодезії, картографії та кадастру Уманського національного університету садівництва Юрій КИСИЛЬОВ та кандидат біологічних наук, науковий співробітник відділу геоботаніки та екології Інституту ботаніки ім. М. Г. Холодного НАН України Оксана КУЧЕР.

Презентуючи свої доповіді під час захисту магістранти із захопленням доповідали результати своїх досліджень та надавали розгорнуті та ґрунтовні відповіді членам екзаменаційних комісій. Багато хто із магістрантів виходили на онлайн захист із пунктів Незламності з різних областей України. Магістранти, які сьогодні боронять нашу країну, подолавши всі перешкоди теж змогли представити свої доповіді та пройти процедуру захисту робіт.

За результатами захисту голови екзаменаційних комісій високо оцінили підготовку майбутніх магістрів, відмітили їх ґрунтовність та значну практичну спрямованість  представлених магістерських досліджень.

Хочеться зазначити, що майже всі наші випускники цього року успішно працюють за фахом на посадах – заступників директорів, викладачів коледжів та шкіл, керівників лабораторій, провідних фахівців медичних, біологічних, біохімічних та хімічних лабораторій, лісових господарств, садових підприємств, фахівцями студій фітодизайну, організацій ландшафтного проектування тощо. Багато хто з них сьогодні на передовій, але планує після Перемоги повернутись до роботи за фахом для відновлення нашої держави.

Бажаємо усім нашим магістрантам не зупинятись на досягнутому, упевнено прямувати до своєї мети, творчо реалізувати себе у професійній діяльності та бути професіоналами своєї справи!

Разом до Перемоги!

Слава Україні!

 

За інформацією факультету природничих наук

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024