Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Програма Virtual English Language Educator на факультеті іноземних мов

З 1 лютого по 30 квітня 2023 року на ФІМ буде впроваджуватися міжнародний проєкт Virtual English Language Educator за підтримки та сприяння Посольства США в Україні, U.S. Embassy in Ukraine, Regional English Language Office.

Проєкт спрямований на підтримку закладів вищої освіти України, залучаючи до викладання та поза навчальної діяльності в університетах висококваліфікованих викладачів зі США, які здійснюють свою професійну діяльність в напрямку викладання англійської мови для тих, хто розмовляє іншими мовами. Такі викладачі онлайн сприяють вивченню англійської мови, а також беруть участь в питаннях громадської дипломатії (public diplomacy). На ФІМ працюватиме пан Л’юіс Т. Доерті (Lewis T. Daugherty), який має досвід роботи в TESOL, таких галузях, як – освіта, розвиток громад та територій, планування малого бізнесу, бізнес-системи, міжкультурна інтеграція. Пан Доерті працюватиме на факультеті іноземних мов відповідно до такого навантаження: 1) Практичний курс англійської мови (розвиток 4 навичок з акцентом на комунікативній методології) – чотири години на тиждень; 2) Американські студії – 4 години на тиждень; 3) Щотижневий англійський розмовний клуб – 2 години на тиждень.

Зауважимо, що факультет іноземних мов ЛНУ імені Тараса Шевченка має давню та успішну історію співробітництва з Посольством США в Україні, яка почасти бере свій початок з організації та проведення в м. Луганськ в 2007 році восьмого Літнього інституту з американознавства (The 8th American Studies Summer Institute American Identity: Regionalism and Nationhood) і продовжуючи підтримкою діяльності інформаціно-культурного центру «Вікно в Америку» («Window on America»), м. Старобільськ, протягом 2015 – 2022 років. Реалізація програми Virtual English Language Educator на базі факультеті іноземних мов ЛНУ імені Тараса Шевченка стане черговим кроком ефективної співпраці двох інституцій.

Інформаційний центр факультету іноземних мов

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024