Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

День соборності України

ЛНУ імені Тараса Шевченка вже традиційно долучився до відзначення великого свята української державності – Дня соборності України.

День Соборності України — свято, яке щорічно відзначають 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Також у цей день прийнято згадувати ще одну велику подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 р. — прийняття IV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР.

105 років тому, українці проголосили незалежність своєї держави, зробивши сміливий вияв народної волі до самовизначення і консолідації. Тоді усьому світу було продемонстровано справжній український дух, неподільність української землі, силу та єдність української нації.

Сьогодні, як і сторіччя тому, свято соборності України має вкрай важливе значення. Найкращі сини України знову змушені стати на захист територіальної цілісності своєї держави. В умовах загарбницької війни росії проти України, яка принесла так багато руйнувань, страждань та болю кожному українцю, ми знов довели усьому світу, що наша сила у єдності і поки ми єдині – буде єдина й непереможна українська держава!

У цей день ми, шевченківці, щиро вітаємо Вас з днем прояву українського духу! Бажаємо кожному з Вас сили та мужності, котрі так необхідні сьогодні. Нехай в кожній українській родині запанує мир і спокій, любов і взаєморозуміння!

Слава Україні та українському народу! Слава збройним силам України! У єдності – наша сила!

Зі святом!

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024