Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Гостьова лекція в НН ІПП

Відбулася відкрита гостьова лекція на тему «Мережі мозку, зона стійкості, практикуємо стійкість».

16 січня 2023 року для здобувачів вищої освіти спеціальності «Соціальна робота» освітньої програми «Соціальна робота. Соціальна педагогіка. Практична психологія» відбулася відкрита гостьова лекція з основ моделі стійкості спільнот на тему «Мережі мозку, зона стійкості, практикуємо стійкість», яку було проведено доктором педагогічних наук, професором, професором кафедри соціальної роботи КЗ «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради Рассказовою Ольгою Ігорівною.

Тема лекції сьогодні є вкрай актуальною, оскільки в умовах війни майбутні соціальні працівники мають розуміти та навчитися впливати на механізми стійкості особистості для збереження власного психічного здоров’я та надання якісних соціально-психологічних послуг клієнтам.

На онлайн-заході лекторка презентувала інформацію щодо способів розвитку словника самопочуттів, мережі стійкості та позитивного світогляду особистості, розкрила поняття «ресурсність» та шляхи її віднаходження, а також відпрацювала зі здобувачами вправи на ресурсність.

Особливу зацікавленість в слухачів викликала інформація про нейронні мережі мозку та його роботу під час травматичної, стресової події, а також вправи на стабілізацію нервової системи.

Підводячи підсумки Ольга Ігорівна наголосила на важливості оволодіння майбутніми фахівцями соціальної сфери навичками особистісної стійкості, а також надала покликання на корисні ресурси для професійного зростання.

Дякуємо Рассказовій Ользі Ігорівні за цікавий та корисний матеріал. До нових зустрічей!

За інформацією ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024