Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Засідання Клубу східних культур

На кафедрі східних мов відбулося засідання Клубу східних культур.

Темою засідання, яке відбулося 28 листопада, була кухня сходу. Здобувачі освіти 1-4 курсів, які вивчають східні мови, презентували доповіді про кулінарні традиції Японії та Китаю.

Студентка 2 курсу Назаренко А. розповіла про сервірування риби фугу – найдорожчого і найнебезпечнішого делікатесу.

Про Сторічні яйця, або сунхуадань (кит. 松花蛋), також відомі як консервовані яйця, імператорські яйця або тисячорічні яйця, підготувала презентацію Рибчан В. Студентам було цікаво дізнатись про китайську консервовану їжу і делікатес, процес виготовлення якого полягає у консервуванні переважно качиних, значно рідше — курячих чи перепелиних яєць у суміші з глини, попелу, солі, негашеного вапна та рисових шкаралуп від кількох тижнів до кількох місяців.

Здобувачка освіти 3 курсу, Єсакова С. поділилася відомостями про страви, що готують на Китайський Новий рік (кит. 春节, буквально Свято Весни — найважливіше з традиційних китайських свят.

А відповідь на запитання «Чому китайці їдять паличками, а не використовують зручніші виделки та ложки?», у своїй доповіді дала студентка Михайлова Д.

Запрошуємо всіх бажаючих до участі у наших засіданнях. Ви зможете дізнатись багато цікавого про Китай та Японію, поділитись думками та враженнями, взяти участь у дискусіях та обговореннях. До речі, тема наступного засідання музична культура країн Сходу. Чекаємо на вас, дорогі читачі! До зустрічі!

Кафедра східних мов

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024