Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Іспит у незвичних умовах

Першокурсники Інституту культури і мистецтв ЛНУ склали іспит у незвичних умовах – «Львівській кав’ярні» у Полтаві.

Студенти І курсу спеціальності «Кіно-, телемистецтво» склали іспит з «Техніки мовлення та виразного читання». Така форма іспиту, безумовно, має сенс, оскільки природно створює атмосферу, необхідну для надбання навичок публічних виступів студентами творчих спеціальностей.

Екзамен складався з двох частин: мовної розминки та читання творів художньої прози. Особливо вразила глядачів друга частина іспиту — читання творів Надійки Гербіш «Теплі історії до кави». Студенти у своїх індивідуальних виступах показали зацікавленість творами, заглибленість у мовний матеріал, театральність представлення художніх образів. Екзаменаційна комісія відзначила високий рівень підготовки студентів до іспиту; саме з таких вдалих кроків на початку навчання починається шлях до справжньої професійної майстерності.

Присутні на іспиті викладачі та студенти ІКМ подякували першокурсникам і викладачу кафедри культурології та кіно-, телемистецтва з техніки мовлення, виразного читання та акторській майстерності — актрисі театру, кіно, телепроекту «Велика Різниця в Україні» Наталії Гнітій — за створену натхненну та психологічно комфортну атмосферу літературної лаунж-вітальні.

Інформаційний центр ІКМ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024