Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Підписано меморандум про співпрацю

ЛНУ імені Тараса Шевченка підписав меморандум про співпрацю з Луганською обласною державною адміністрацією та ДЗ ,,Луганський державний медичний університетˮ.

Сьогодні, 03 грудня 2021 року, в урочистій обстановці ДЗ ,,Луганський національний університет імені Тараса Шевченкаˮ, в особі ректора Олени Караман, Луганська обласна державна адміністрація, в особі голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая та ДЗ ,,Луганський державний медичний університетˮ, в особі ректора Сергія Смірнова підписали меморандум про співпрацю. Головною метою цього Меморандуму є консолідація зусиль, спрямованих на створення умов для якісного надання реабілітаційних послуг для осіб  з інвалідністю, дітей  групи ризика, популяризацію та впровадження в області доказових реабілітаційних методик.

,,Реабілітація осіб з інвалідністю – комплексна проблема, яка може вирішуватися виключно міждисциплінарною командою різнопрофільних фахівців – медиками, психологами, спеціальними педагогами та психологами, соціальними працівниками. Ми впевнені, що цей Меморандум дозволить об’єднати кадрові, матеріально-технічні та інші ресурси, величезний досвід органів влади, реабілітаційних установ, закладів вищої освіти для надання якісних послуг цим людям з метою задоволення як базових потреб, так і потреб в самореалізації особистостіˮ − наголосила Олена Леонідівна.

Сторони домовилися поєднувати свої зусилля, можливості та ресурси зокрема задля проведення спільних заходів  (нарад, семінарів, круглих столів, конференцій, форумів, тренінгів), опитувань, соціологічних досліджень, визначення вподобань та тенденцій розвитку реабілітаційних послуг та форм їх надання; сприяння проведенню стажувань студентів на базі діючих установ та медичних закладів, в яких надають реабілітаційні послуги тощо.

Меморандум набрав чинності з моменту його підписання та діятиме один рік.

Ірина Бахмет,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024