Участь у онлайн-тренінгу
29.10.2021
Студентсько-викладацький колектив кафедри товарознавства, торговельного підприємництва та експертизи товарів взяв участь у практичному онлайн-тренінгу.
З метою удосконалення освітніх програм ,,Товарознавство і комерційна діяльністьˮ, а також ,,Товарознавство та експертизи в митній справіˮ спеціальності 076 ,,Підприємництво, торгівля та біржова діяльністьˮ науково-педагогічні працівники та здобувачі освіти кафедри товарознавства, торговельного підприємництва та експертизи товарів навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму взяли участь у практичному онлайн-тренінгу.
У рамках ініціативи ,,Серія антикризових заходів для потенційних та діючих суб’єктів підприємницької діяльності Луганської області щодо налагодження та активізації роботи в умовах дії карантинних заходівˮ, що реалізується в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру та за фінансової підтримки Європейського Союзу, 28 жовтня 2021 року проведений онлайн-тренінг на тему: ,,Вимоги до підприємств, які мають відношення до вироблення, продажу, виготовлення харчових продуктівˮ.
Ініціаторами проєкту виступили Луганська регіональна торгово-промислова палата та Агенція регіонального розвитку Луганської області.
Під час онлайн-заходу учасники були ознайомлені з питаннями нормативно-правового регулювання поводження з харчовими продуктами, оглянули законодавство щодо безпечності харчових продуктів, обговорили безпосередньо вимоги до операторів ринку. Також учасникам були презентовані основні принципи впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів на основі принципів HACCP на підприємстві (для чого і що дає?). Окрема секція була присвячена відповідям на конкретні питання суб’єктів господарювання.
Спікерка заходу Ірина Плотнікова, начальник відділу сертифікації, оцінки відповідності продукції, послуг та систем управління ДП ,,Луганськстандартметрологіяˮ, аудитор з сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів, представила цікаву, насичену, актуальну інформацію для операторів ринку, акцентувавши увагу на головних аспектах впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів.
У заході взяли участь представники агроформувань, підприємства, які виробляють хлібобулочні вироби, молочну продукцію, олію, пиво, реалізатори харчових продуктів, здобувачі, які у майбутньому планують присвятити свою трудову діяльність з виробництвом та реалізацією харчових продуктів.
Тренінг пройшов у діловій конструктивній формі.
Кафедра товарознавства, торговельного підприємництва
та експертизи товарів