Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Наші стали найсильнішими в світі

Пауерліфтери ЛНУ імені Тараса Шевченка стали найсильнішими в світі.

На чемпіонаті світу з пауерліфтингу, який  щойно завершився, серед чоловіків і жінок (м. Хамм, Люксембург, 9-15 листопада) наші студенти Баранник Микола, Семененко Дмитро та Бичков Олексій завоювали чотири золоті, три срібні та дві бронзові медалі. Саме завдяки такому успішному виступу наших спортсменів, збірна команда України у командному заліку зуміла випередити сильні команди Росії та США.

Програма чемпіонату передбачає визначення переможців у кожній ваговій категорії як в окремих змагальних вправах, так і в сумі триборства, за найбільшою сумою набраних кілограмів.

Баранник Микола, майстер спорту України міжнародного класу з м. Рубіжне, став бронзовим призером чемпіонату світу у ваговій категорії до 74 кг (сума – 832,5 кг). Також в активі Миколи «золото» в жимі штанги лежачи (230 кг) і «срібло» у присіданні зі штангою на плечах (325 кг).

Чемпіонами світу у своїх вагових категоріях стали майстри спорту України міжнародного класу Семененко Дмитро (105 кг, 1035,5 кг) і Бичков Олексій (120 кг, 1 095 кг). Крім цього, Семененко Дмитро (м. Луганськ) завоював золоту медаль у присіданні зі штангою, встановивши при цьому рекорд світу. Тепер він дорівнює 415,5 кг.

Бичков Олексій, спортсмен з Краматорська, додав до чемпіонського звання срібні нагороди в кожному з змагальних вправ (присідання – 415 кг, жим лежачи – 317,5 кг, тяга – 362,5 кг) і світовий рекорд у сумі трьох рухів (1095 кг) .

Бажаємо спортсменам міцного здоров’я та подальших успіхів на світових помостах!

Галій С. Н., завідувач кафедри здоров’я людини,
ФР, БЖД, ОТ та ГО, заслужений тренер України з пауерліфтингу

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024