Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Конкурс-фестиваль

Учора в Інституті педагогіки і психології ЛНУ імені Тараса Шевченка пройшов конкурс-фестиваль «Як у нас на Україні…».

Мета заходу – поринути в історію України, самобутню творчість нашого народу, пізнати культуру рідної сторони, де народилися і живуть мудрі й талановиті люди.

Із давніх-давен линули по світу слова про Україну, про щирий і  працьовитий народ, про її гаї зелені, про тихі ріки та озера. Наша Україна славиться великими традиційними святами та обрядами. Кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові, доброти  до української спадщини повертається до традицій свого народу:

Україно! Ти для мене диво!
І нехай пливе за роком рік,
Буду, завжди горда і вродлива,
З тебе дивуватися повік.

Відкрив захід ректор Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Савченко. До журі увійшли: проректор з науково-педагогічної роботи Бабічев О.І., директор Інституту педагогіки і психології Караман О.Л., заступник директора Інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму Чумак М.М., головний фахівець відділу кадрів Бордюгова О.В., студент 2 курсу спеціальності «Англійська та українська мова і література» Богатіков Д.І.

Конкурсанти представили свої програми про різні регіони України. Студенти наголосили на тому, що у кожної людини є свій рідний куточок, своя маленька батьківщина, з яких і складається Україна, яка завжди у нашому серці. Найсвятішими для кожного з нас є слова: мама, Україна, Батьківщина. Для багатьох студентів рідною є Луганщина, яка славиться своїми світанками, природними заповідниками, пам’ятниками архітектури, музеями, курганами…

У рамках конкурсу-фестивалю студенти мандрували територією України з області до області, поринаючи у культуру, традиції та самобутні звичаї нашого народу. У конкурсній програмі була представлена Україна із заходу на схід та із  півдня на північ (Одеса, Харків, Івано-Франківськ, Львів, Київ, Запоріжжя, Полтава, Донецьк, Луганськ та інші).

До уваги глядачів студенти запропонували презентацію обраної області (відеоролики про старовинні міста України, архітектурні пам’ятні місця, культурні особливості краю), презентацію академічної групи та конкурсні номери. У програмі прозвучали пісні: «Човен», «Киевлянка», «Харків для мене любов», «Львів», «Луганщина – пісня моя», «Моя Україна», «Як у нас на Україні»; були поставлені хореографічні номери: «Яблучко», «Гуцулка», «Козачок» «Гопак»; драматичні сценки із відомих художніх творів: «Сорочинський ярмарок», «Кайдашева сім’я», «За двома зайцями». Особливий відгук викликала у глядачів драматична мініатюра «Повертайся живим», підготовлена студентами 1 курсу спеціальності «Соціальна педагогіка».

Учасниками конкурсу були студенти 1 курсу Інституту педагогіки і психології спеціальностей «Початкова освіта», «Дошкільна освіта», «Соціальна педагогіка», «Психологія», «Практична психологія», «Корекційна освіта», «Початкова освіта» (скорочений термін).

Переможцями конкурсу стали:

1 місце – студенти 1 курсу спеціальність «Соціальна педагогіка»,
2 місце – студенти спеціальності «Початкова освіта»,
3 місце – студенти спеціальності «Початкова освіта» (скорочений термін).

Також були визначені переможці в окремих номінаціях:

за кращий танець – 1 курс спеціальності «Психологія», «Практична психологія»;
за краще виконання пісні – студенти спеціальності «Корекційна освіта»;
за кращу відеопрезентацію групи – студенти «Дошкільної освіти».

Крім того, привітати із Днем студента приїхали давні друзі ЛНУ імені Тараса Шевченка  – ансамбль «Патруль». Прозвучали відомі українські хіти, які були гаряче підтримані студентсько-викладацькою аудиторією.

За інформацією Інституту педагогіки і психології

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024