Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Бібліотека – діалог, культура, мир!»

У центрі «Вікно в Америку»  представники Української бібліотечної асоціації провели тренінги для бібліотекарів.

Учора в центрі «Вікно в Америку», що розміщений на базі Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, пройшли тренінги для представників Старобільської, Білокуракінської, Новоайдарської, Новопсковської бібліотек та бібліотеки ЛНУ.

Із вітальним словом до учасників тренінгу звернулась виконавчий директор УБА, Сошинська Ярослава Євгеніївна та  подякувала ЛНУ за співпрацю з  асоціацією.

Українська бібліотечна асоціація – це    незалежна всеукраїнська громадська організація, що об’єднує на добровільних засадах осіб, які професійно пов’язані з бібліотечною справою, бібліографічною й інформаційною діяльністю, та зацікавлених осіб у їх розвитку на основі єдності інтересів для спільної реалізації своїх прав і свобод.

Місією Української бібліотечної асоціації є всебічне сприяння розвитку бібліотечної справи і забезпеченню реалізації права користувачів бібліотечних послуг на якісне і своєчасне бібліотечне та інформаційно-бібліографічне обслуговування, а також захист соціальних та інших спільних інтересів членів УБА.

У рамках візиту представників асоціації  до Старобільська, були проведені два тренінги для бібліотекарів. Темою першого тренінга, який проводив Роман Лойко, стало використання сучасних інтерактивних сервісів для створення презентацій. Мова йшла про  редактор Prezi – це розробка компанії Prezi Inc. Сервіс Prezi пропонує дивовижні можливості для створення різних мультимедійних документів. Сьогодні Більш 50 мільйонів чоловік роблять свої презентації та інші проекти за допомогою цього сервіса.

Роман розповів про основні переваги сервісу та пояснив головні аспекти роботи в редакторі.

Другий тренінг на тему «Зв’язки з громадськістю: Де? Коли? Навіщо?» проводила PR-менеджер  Української бібліотечної асоціації Оксана Бояринова. Основними питаннями тренінгу стали: напрями PR-роботи, особливості роботи зі ЗМІ, кризовий PR, основи внутрішнього піару. Також Оксана поділилась порадами, які допоможуть спростити роботу PR-менеждера.

«Оскільки центр «Вікно в Америку» – це наш спільний проект з ЛНУ та Посольством США, ми вирішили особисто відвідати Старобільськ, подивитись на роботу центру і заодно попрацювати з нашими  колегами з Луганського обласного відділення УБА. Це ще одна нагода такої прямої комунікації й підтримки наших колег на території Луганщини, які працюють зараз в непростих умовах.  Плануємо, такі візити проводити й у  майбутньому. Сподіваємось, що така плідна професійна  співпраця  дасть результат у вигляді якісних бібліотечно-інформаційних послуг для усієї громади», – відзначила  Сошинська Ярослава Євгеніївна.

Трет’якова Юлія, прес-центр ЛНУ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024