Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

Студенти ЛНУ  взяли участь у Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності.

Радіодиктант було приурочено до відзначення Дня української писемності та мови. Цього року його тема була символічною – «Радіодиктанту національної єдності – 15 років».

«До участі у Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності запрошені відомі українські митці, науковці, державні та громадські діячі, політики і всі бажаючі, хто прагне зберігати і розвивати рідну мову. Також до написання радіодиктанту національної єдності долучиться віце-прем’єр-міністр – міністр культури України В’ячеслав Кириленко», – повідомляла прес-служба Міністерства культури України.

За інформацією сайту «Українського радіо», Національна радіокомпанія України започаткувала дану акцію ще 2000-го. Відтоді щороку слухачі можуть взяти участь у написанні та з’ясувати, наскільки добре знають мову.

Кожен охочий може долучитися до акції та написати диктант просто біля приймача, а цього року – й біля телеекрану.  Далі – за бажанням – можна відправити роботу на Українське радіо для перевірки, а можна дочекатися, поки текст з’явиться на сайті чи буде підбито підсумки в прямому ефірі, та перевірити власноруч. Варто відзначити, що цьогорічний диктант матиме статус міжнародного.

Організатором  написання диктанту в нашому університеті виступив факультет української філології та соціальних комунікацій. Учасниками диктанту стали всі охочі, але найбільше бажання перевірити свої знання мови та долучитись до всеукраїнського проекту виявили студенти ФУФСК, ІПП та Гуманітарно-педагогічного коледжу ЛНУ.

Перевірятиме роботи завідувач кафедри української філології та загального мовознавства, доктор філологічних наук, професор Глуховцева Катерина Дмитрівна.

«Всеукраїнський радіодикант національної єдності уже п’ятнадцятий рік поспіль збирає тисячі українців, як в Україні, так і за кордоном, демонструючи солідарність тих, хто любить і шанує рідне слово і мову. Це не лише перевірка знань української мови, а й заохочення до вживання, популяризації, захисту і сприяння розвитку державної мови», – зазначається на сайті Міністерства культури.

Трет’якова Юлія, прес-центр ЛНУ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024