Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Я – жінка»: уроки самореалізації

Студенткам ЛНУ розповіли про можливості самореалізації та навчили розкривати свою жіночність.

За останній рік кожному з нас довелось багато пережити. Так, складні ситуації роблять нас сильнішими, дорослішими, мудрішими, але для того, щоб подолати всі життєві труднощі часто доводиться надівати невидиму броню, робити навколо себе уявний щит, який би захистив від негативу. Але зачасту саме через цей «щит» ми втрачаємо  частинку себе: стаємо більш суворими, прагматичними, забуваємо про жіночність, витонченість, перестаємо розвиватись.

Тому ГО «Фундація прав людини» за підтримки Посольства Литви ще влітку 2015 року розпочала проект під назвою «Новий старт», який розпочався з навчання в м. Львів тренерів для проекту.

Ціль програми полягає у наданні можливостей самореалізації  для жінок-переселенців. Чому саме жінок? Бо вважається, що чоловіки більш стійкі до емоційних потрясінь, ніж жінки, та їм простіше впоратись з труднощами, пов’язаними з вимушеним переселенням: пошук житла, роботи тощо.  Тому організатори проекту хочуть навчити жінок як можна власне хобі перетворити в джерело прибутку.

В межах даного проекту відбувся цикл тренінгів, на яких тренери розповіли жінкам будь-якого віку, що не потрібно зупинятись на досягнутому й впадати в депресію – розвиватись можна  де завгодно, незважаючи на обставини та зміну місця проживання.

Темою першого тренінгу стало питання створення власного бізнесу, а другий мав назву «Я –  жінка». Ціллю другого тренінгу, який відвідали студентки Інституту  педагогіки та психології й  Інституту історії, міжнародних відносин та соціально-політичних наук,  стало роз’яснення  жінкам їх можливостей реалізувати себе за допомогою власного захоплення та отримувати за це гроші.  Арт-терапія, яку проводив студент 4 курсу ІПП Олексій Шальнєв, допомогла зняти напругу та створити невимушену атмосферу. Малюнок «Карти своєї внутрішньої країни» допоміг краще пізнати себе, свій внутрішній світ та зрозуміти, що для кожного з нас є пріоритетним.

Урок краси від професійного візажиста показав дівчатам як за допомогою макіяжу можна виразити свою  індивідуальну красу. Також майстер візажу поділилась з присутніми своєю історією успіху, яка вразила дівчат та стала прикладом того, як можна отримувати з улюбленого захоплення прибуток. Головне – це віра в себе, й успіх у твоїх руках!

 Трет’якова Юлія, прес-центр ЛНУ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024