Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Засідання Вченої ради

У Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка 30 жовтня відбулось засідання Вченої ради.

На поряду денному стояли питання: про результати вступної кампанії 2015 року та  підготовку до її проведення в 2016 р. (доповідали Юрків Я.І., відповідальний секретар приймальної комісії та Лисенко І.О., начальник відділу маркетингу); про зміни в державному регулюванні процедур ліцензування та акредитації діяльності вищих навчальних закладів та підготовка до їх проведення в ЛНУ імені Тараса Шевченка (доповідач – Терновець О.М., провідний фахівець відділу управління якістю планування навчального процесу).

По першому питанню Юрків Я.І. зазначила що уході підготовки до Вступної кампанії – 2015 було розроблено і затверджено:

  • правила прийому до університету та його відокремлених підрозділів у 2015 році;
  • перелік напрямків підготовки, спеціальностей, сертифікатів, вступних випробувань за ОКР «молодший спеціаліст», «бакалавр», «спеціаліст», «магістр»;
  • пропозиції щодо обсягів прийому на місця державного замовлення та за рахунок інших джерел фінансування;
  • всі необхідні екзаменаційні матеріали для проведення вступних випробувань;
  • основні структурні підрозділи приймальної комісії;
  • приймальною комісією, відділом маркетингу, факультетами, інститутами відокремленими підрозділами здійснено відповідну рекламно-профорієнтаційну роботу.

До об’єктивних та суб’єктивних причин зменшення континенту студентів Ярослава Ігорівна  віднесла: недостатню адресну профорієнтаційну роботу з контингентом абітурієнтів; зменшення кількості випускників старшої школи; необґрунтованість наданими інститутами й факультетами пропозицій щодо обсягів державного замовлення; помилки при визначені переліку конкурсних предметів на окремі спеціальності; неможливість багатьох абітурієнтів виїхати з окупованих територій для проходження ДПА та отримання документів про повну загальну середню освіту державного зразка; складність реєстрації на ЗНО та його проходження у зв’язку з пропускним режимом та великою вартістю проїзду; неможливість вчасного подання до університету оригіналів атестату та додатку до нього, сертифікатів ЗНО з окупованих територій через активні бойові дії на лінії зіткнення.

Лисенко І.О. наголосив на основних напрямках рекламно-профорієнтаційної роботи, а саме:

  • Організація профорієнтаційних виїздів до шкіл міст Луганської і Донецької областей. Усі райони Луганської області й окремі райони Донецької були закріплені за інститутами й факультетами з урахуванням відстані, а також їхніх побажань.
  • Підтримка позитивного іміджу університету й закріплення в абітурієнтів думки щодо подальшого навчання в ЛНУ за допомогою ЗМІ (друковані, електронні: ТБ, Інтернет, соціальні мережі).
  • Робота прес-центру, співпраця й реклама в ЗМІ.

Із конкурсними справами витупив проректор з науково-педагогічної роботи Дмитро Вікторович Ужченко. Так, на посаду директора ВП «Професійний ліцей Луганського національного університету імені Тараса Шевченка» балотувався Гапотченко Андрій Сергійович. На посаду директора ВП «Щастинський професійний ліцей автомобільного транспорту Луганського національного університету імені Тараса Шевченка» балотувався Ткаченко Віктор Миколайович. Усі кандидатури були обрані шляхом таємного голосування.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024