Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Майстер-клас для вчителів

Викладачі ЛНУ взяли участь у майстер-класі «Співпраця навчального закладу з іншими інстанціями, спрямована на моделювання здоров’язабезпечувальних компетенцій дітей».

Організатором заходу виступив Районний  відділ народної освіти Старобільська.

Майстер-клас проводився в межах  районно-методичного об’єднання  вчителів основ здоров’я  на базі Старобільської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3.

Участь у заході взяли викладачі нашого університету, вчителі шкіл, викладачі Старобільського обласного медичного училища та представники МНС.

З доповіддю на тему «Стаціонарно-освітньої роботи Старобільського обласного медичного училища» виступила викладач цього навчального закладу Прасолова Ольга Петрівна. Для покращення подальшої співпраці училища зі школами, Ольга Петрівна запропонувала вчителям заздалегідь готувати плани з бажаними темами бесід зі школярами. Крім того, дані бесіди проводитимуть не викладачі медичного училища, а студенти останніх курсів. Це сприятиме кращому засвоєнню такої важливої інформації школярами про власне здоров’я.

До основних проблем, пов’язаних з викладанням основ здоров’я в загальноосвітній школі Виноградов відніс «низький» статус предмета у школі та відсутність у вчителів системних знань і практичних навичок застосування інтерактивних методик , які є невід’ємною  частиною процесу навчання.

Рішення вище вказаних проблем Олег Олександрович вбачає у налагодженні діалогу та взаємовигідної співпраці між школою та вищим навчальним закладом, який готує  вчителів основ здоров’я.

Динаміку адективної поведінки старших учнів висвітлила викладач кафедри філософії та соціології Інституту історії, міжнародних відносин і соціально-політичних наук  Котеленець Катерина Михайлівна.

Також про взаємодію МЧС зі школами у разі виникнення надзвичайних ситуацій учасникам майстер-класу розповів  провідний спеціаліст МНС Великоцький Олександр Вікторович.

Трет’якова Юлія, прес-центр ЛНУ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024