Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Лекція про Правила дорожнього руху

Незадовго до початку осінніх канікул студенти ЛНУ прослухали лекцію про Правила дорожнього руху.

Розповісти та застерегти молодь від жахливих наслідків аварій, які можуть статись на дорозі, вирішили представники ДАІ м. Старобільська підполковник міліції Хомякова Ольга Олександрівна та старший інспектор ДПС відділу ДАІ Лялін Ігор.

За даними прес-служби ДАІ, з початку року в Луганській області за участю пішоходів сталося 56 ДТП в  яких 11 людей загинуло та 45 травмовано. З них 9 аварій сталися з вини самих  пішоходів. Торік в ДТП загинули 31 пішохід і 195 травмовані.

Тему ймовірних «ризиків» на автошляхах, потреби дотримання Правил дорожнього руху перед  студентською аудиторією на переконливих фактах, статистичних і аналітичних  даних, прикладах з життя розкрили інспектори управління ДАІ.  Відеоматеріал  соціального ролику, який створили школярі,   яскраво  аргументував  необхідність бути уважним  та дисциплінованим учасником дорожнього руху.

Також співробітниками ДАІ будо представлено відеоролик в якому розповідалось про підготовку робітників до служби в умовах АТО. Всім відомо, що міліція робить значущий внесок в підтримці миру та безпеки мирного населення Луганської області. Показ відеоролику викликав тільки захоплення від самовідданості робітників ДАІ нашої області в цей складний час. Студентство відчуло гордість за наших правоохоронців.

Такі зустрічі сприяють формуванню громадянської самосвідомості, покращенню знань про Правила дорожнього руху та є гарним прикладом патріотичного виховання молоді.

Юлія Трет’якова, прес-центр ЛНУ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024