Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у святковому концерті

Студенти Інституту культури і мистецтв взяли участь у святковому концерті, присвяченому Дню захисника України, який пройшов у Полтаві.

Святковий захід пройшов 14 жовтня в концертній залі Полтавського університету економіки і торгівлі, де зараз знаходиться кілька інститутів Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Дуже своєчасною для складних подій в Україні пролунала відома пісня Ігоря Талькова «Я вернусь», виконана магістрантом спеціальності «Музичне мистецтво» Дмитром Бабаком. Глядачі були щиро вдячні нашому студенту за це музичне привітання. Хореографічна композиція ансамблю сучасного танцю мовою пластики відтворила драматизм подій на сході України, який відчуло кожне серце присутніх.

Фінальною нотою концерту стала вокальна композиція «Мы исправим мир» від студентів спеціальності «Музичне мистецтво». Білий колір футболок студентів був обраний не випадково – він символізував віру у світле, чисте, мирне майбутнє. Текст цієї пісні не міг залишити нікого байдужим: «В мире, полном печали и зла, где война, словно часть ремесла, мы живём, день за днём, но чтоб счастье было в нём, мы должны исправить мир». Під час виконання пісні вся зала встала. Своїм мистецтвом наші студенти емоційно, натхненно, проникливо змогли передати переживання за нелегку долю сучасної України, розбудивши у глядачів вир емоцій.

Наостанок наші студенти та викладачі сфотографувалися зі справжнім героєм – ветераном Великої Вітчизняної Війни, який був почесним гостем на цьому концерті.

Матеріал підготувала
студентка IV курсу
спеціальності «Культурологія»
Лілія Удоденко

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024