Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у проєкті

Представники НН ІІМВСПН взяли участь у проєкті Школи політичної аналітики Національного університету ,,Києво-Могилянська академія”.

З вересня по грудень дослідницька команда ,,Iformaion&Investigaion” у складі викладачів кафедри політології та правознавства, а також студентів і магістрантів спеціальності ,,Прикладна політологія” Луганського національного університету імені Тараса Шевченка  взяла участь у проєкті Школи політичної аналітики Національного університету ,,Києво-Могилянська академія” за фінансової підтримки посольства Сполучених Штатів Америки ,,Створення та розвиток аналітичних центрів при університетах”. Протягом цього періоду команда прослухала та пройшла тренінги з роботи та організації аналітичних центрів, написання документів.

Основною метою цього проєкту є створення при університетах аналітичних центрів, які мають стати рушіями розвитку локальної демократії та зробити істотний внесок у становлення доказової (evidence-based) публічної політики.

Молодь є достатньо великою соціальною групою серед учасників політичного життя, і її участь може значно вплинути на результат політики. Тому ми можемо зазначити, що сьогодні зростає  роль включення молоді у політичне життя. До того ж молодь відрізняться меншою заангажованістю. Їм притаманні цінності, що можуть відрізнятися від цінностей старшого покоління.

2 грудня бріф було надіслано до школи політичної аналітики НаУКМА.

14 грудня відбулась внутрішня презентація бріфу з залученням представників місцевої та обласної адміністрації Луганської області.

28 грудня проходила фінальна частина презентації аналітичного документу команди ,,Iformaion&Investigaion” за темою ,,Залучання молоді Луганської області до участі у політичному житті”. Взяли учать голова Луганської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Севрюк та директор департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської обласної державної адміністрації Денис Денищенко. Крім того, залучені як експерт з питань ЗМІ Анастасія Руднєва та голова ГО ,,Сєвєродонецька молодіжна рада” Кирило Дубровін.

Данні проєкти є традиційними для кафедри політології та правознавства, де беруть участь наші активні та креативні студенти й викладачі. Бажаємо їм творчої наснаги та активної роботи аналітичного центру!

Навчально-науковий інститут історії,

міжнародних відносин і соціально-політичних наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024